Maxade tankar

En pappershög….?

Valet snackis just nu är Stefan Löfvens knuff av Annie Lööf. Knuff är nog att ta i, en typisk överdrift av media, bortfösning är nog en något bättre beskrivning. Jag kan förstå att man ibland gör eller säger saker som man sen egentligen ångrar, det gör vi alla lite till mans. Speciellt som partiledare som nog har en arbetsbelastning just nu som inte många av oss skulle acceptera. När man blir trött fungerar hjärnan sämre.

Det som jag tycker är intressant är hur man hanterar det efteråt. Fortsätter man att hävda hur rätt man gjorde eller sa och vägrar erkänna sitt fel eller visar man sin storhet och klarar av att be om ursäkt? Vi har sett samma sak då och då här hemma. I stridens hetta har nån sagt nått som kanske var mindre lämpligt, men de som aldrig kan erkänna sitt fel – dom faller i min aktning och ibland mer än så.

27 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Du har helt klart en poäng i detta Max, men jag känner att jag måste få tillägga min kritiska ställning till hur Centerledaren Lööv med retstickans flinande min i ansiktet vägrade att sluta reta den gode Löfven.

    Kvinnlig härskarteknik fungerar genom att göra sig själv till offer och provocera fram helt onödig fysisk kontakt. I mina ögon var det Stefan Löfven som värjde sig och sitt personliga integritetsrum, medan Annie Lööv var den som envist försökte pracka på honom en handling som skulle innebära att han genom mottagandet erkände sig mer okunnig i frågan än hon var.
    Skulden för det inträffade lägger jag på Lööv !

    Att sedan Löfven inte kunde erkänna att han kunnat hantera situationen på ett mer avmätt och spetsfundigt sätt visar bara på att han inte riktigt lärt sig mediateaterns konststycken ännu.
    Men när mediafolket erbjuder debatt på debatt på debatt, vågar ingen politiker säga ifrån att – Nu behöver jag vila !. Det skulle omedelbart utmålas som orkeslöshet och personlig svaghet.
    Är det överhuvud taget rimligt att mediafolket får stå som regissörer för ett spektakel som går ut på att få någon att begå ett misstag som det Löfven gjorde, för att sedan vända allt fokus från sakfrågorna och ägna sig åt att analysera en ensklid kroppsrörelse ???
    Det är så f-bannat sjukt att jag inte ids titta mer på spektaklet !
    Det vore intressant att sätta reportrarna själva inför ett utmattningsmaraton till dess de snubblade på orden eller fattade humör i utmattningen och sedan låta detta återverka på tryggheten i deras respektive anställningar, allt för att de ska begripa det en femåring redan fattat.

  2. Max Fredriksson (inläggsförfattare)

    Helt klart hade Annie Lööf fullt klart vad hon gjorde och att media styr allt i alldeles för hög grad är ju helt klart, först styr de hur allt ska gå till och sen levererar de kritiken om nån haft fräckheten att vara kritisk. Det är inte ett lätt jobb att stå i mediakamerornas öga mer eller mindre dygnet runt. Men precis som KD så tror (vet jag) att människor är ofullkomliga och gör dumma saker ibland.

    • Göran Jonzon

      Just det !
      Men visst vore det trevligt om även journalister och reportrar kunde inse sin egen ofullkomlighet och visa lite större överseende med att även politiker är ofullkomliga.
      Jag litar inte på Stefan Läfven, men när media försöker göra hans värnande om sin integritet till ett fysiskt angrepp, då anser jag är orättvist och ondsint.
      Är det nu mediafolket som ska avgöra hur vi ska rösta i morgon ?
      Samma sak när LO-ordföranden ges medialt utrymme av SVT att stå och tala om för svenska folket att de inte ska rösta på Feministiskt initiativ. Vad har han för särställning hos media ?
      Och att Expressen har möjlighet att snoka upp vilka som ligger bakom anonyma inlägg ! Är inte det något som ska vara förbehållet auktoriserade myndighetspersoner ?
      Jag avskyr visserligen dessa anonyma dyngsprutor, men har aldrig varit med om att rösta för att Expressen eller Aftonbladet ska ta över samhällsordningen.
      Och visst är det märkligt hur mycket skit om alla olika politiker som ”upptäcks” just nu strax innan valet ? Så lägligt ! För de har ju inte lyckats få fram något under den 4 år gångna mandatperioden.
      Om mediafolket vill vara med och styra i valrörelsen, tycker jag de ska ställa upp som valbara personer och slåss om folkets förtroende med sina egna argument, inte sitta tryckt på piedestal och spotta väl förberedda loskor enligt ett väl förberett tidsschema på de kämpande i ringen.

      • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

        Jag håller med. Media har till stor del tappat bort sitt uppdrag att vara den granskande makten och övergått till att driva olika frågor efter eget gottfinnande.
        Men nu åker vi iväg och har valmöte på torget, imorgon är det dags!

      • Roland Lindholm

        Du är som dessa pressmän,kan aldrig svara på en fråga utan att förklara att frågeställaren är dum eller analfabet i dina ögon sett ,men du ska veta att har man ett sunt förnuft så kommer man långt i livet .men jag ifråga sätter om du har det,det beror på ditt uppträdande under denna mandatperiod.

        • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

          Jag får väl tacka för den recensionen. Du får gärna ha vilken åsikt du vill om mig men om jag har sunt förnuft eller inte det kan du knappast veta för vi har inte haft med varandra att göra.

          • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

            Intressant är ju också att man på sossebloggen gärna släpper fram dina kommentarer men kommentarer som är kritiska mot s det censurerar man. Jag undviker censur det hör inte till en demokrati!

          • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

            OK, godtar ursäkten. Ett tips är att ange vem man vänder sig till när man skriver i bloggsvar om det finns fler som skrivit.

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Jo, det gör Ni. Jag fick höra att det var så men eftersom jag inte litade på det testade jag…….

      • Viveka Abramsson

        OK. När gjorde du det? Själv har jag gjort inlägg som lagts ut direkt och eftersom kommentarerna inte ens förhandsgranskas så låter det märkligt. Om de hade tagits bort så skulle jag ha kunnat förstå men inte varför mina kommentarer går igenom, men inte dina. Ska kolla upp vad det kan bero på.

        • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

          För ett par dar sen las ”Så sant som det är sagt – eller frågat!” ut. Jag såg till att mitt inlägg inte försågs med mitt eget IP-nummer. Det tog lite tid att hitta ett lämpligt sätt att göra det på. Sen skickade jag in en kommentar med fråga om det inlägget följde uppförandekoden. När jag skickade iväg det kom bekräftelsen att den skulle granskas först innan den las ut. Men den las aldrig ut trots att andra inlägg skrev och andra kommentarer godkändes.

          • Viveka Abramsson

            Varför trixade du med IP-numret? Vad är vitsen med det? Skrev du ditt namn eller anonymt?

          • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

            Ska man testa något så måste man göra det ordentligt. Jag vet ju hur tekniken ser ut bakom s-bloggen. Det var helt nödvändigt att se till att det kom från ett annat IP-nummer eftersom dessa loggas och är spårbara. Sen kunde jag inte skriva under eget namn heller eftersom jag ville se hur man hanterade en kritisk kommentar. Så jag frångick mina principer om att skriva anonymt men som Ni ser så står jag för det i efterhand.
            Men även om saker fastnar i ett spam-filter så går det att godkänna efter granskning vilket alltså inte gjordes utan det censurerades!

          • Viveka Abramsson

            Om man blir påkommen med fingrarna i syltburken så är det nog bäst att erkänna. Det här har aldrig tidigare hänt och vi har inte uppmärksammat de blockerade kommentarerna, men jag har åtgärdat det nu.

          • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

            Lika lite som du tror på min avsikt så har jag svårt att tro på det du säger. Men som alltid lär vi knappast kunna bevisa vare sig ditt eller mitt påstående. Nu väntar jag i och för sig på svaret frågan i testet.

  3. Kristina Norman

    Så är du där med tjuvnypen igen Max. Det är verkligen under din värdighet Max att falla in i Göran Jonzons beteende.
    Vad du än tycker dig vara besviken på i vårt parti, så har vi ändå varit och är fortfarande dina vänner, även om vi inte delar dina åsikter. Är det inte dags att du, om du inte kan lägga meningsskiljaktigheter som du har med någon /några få personer tar en diskussion med vederbörande och rensar luften en gång för alla, och ägnar lite tid till att rannsaka din egen del i hela situationen ?
    Som du nu håller på så spiller det över på så många andra som rimligen inte skulle behöva utstå det.

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Jag tänker inte dra igång nån diskussion med dig men om jag ska rannsaka mig tycker du inte det vore på sin plats att s i Vilhelmina som parti också rannsakade sig?

  4. Kristina Norman

    Ang. Dina inlägg så kom dom inte ut för att dom har markerats med SPAMvarning. Du skulle nog ha använt ditt eget Ip-nummer då hade det funkat.

  5. Viveka Abramsson

    Jag har nu kollat sossebloggens inställningar och det enda som kan ha stoppat din kommentar är det spam- och språkfilter som finns. Två kommentarer ligger blockerade, skrivna samma dag och med i stort sett samma andemening. Av ”fingeravtrycken” att döma så tror jag mig kunna se vem den andre personen är men det lär han aldrig erkänna.
    Jag tror inte för ett ögonblick att du gjorde det som ett test, i så fall hade du kunnat fylla i dina uppgifter och skrivit något i stil med att du ville testa om ryktet du hört om censur stämmer.

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Jag kan ju inte påverka hur du tror. Min kommentar var ju inte farlig på något sätt utan en fråga. Det är bara jag som vet vad jag tänkte och bara jag som vet om jag ljuger eller inte, alla andra kan bara tro och det är ju fritt.

      • Viveka Abramsson

        Anonyma kommentarer är sällan farliga och för min del så handlar det inte om innehållet utan det faktum att ni anklagar oss för censur och skriver anonymt med ”fejkade” IP-nummer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.