Maxade tankar

Företagsklimatet

Svensk Näringsliv/Demoskops undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner har kommit. För Vilhelminas del har i och för sig totalpoängen stigit jämfört med tidigare år men placeringen på rankinglistan har fallit två placeringar och vi finns på 276e plats av 290. Inte direkt något att vara stolt över.

Tittar man på enskilda frågor så är största förbättringen på rankinglistan med frågan om ”skolans attityd till företagandet” där vi stigit med 122 platser. Den största försämringen är på frågan om ”konkurrens från kommunen” där vi fallit med 27 platser.

http://www.foretagsklimat.se/vilhelmina/ranking

 

5 kommentarer

 1. Kristina Norman

  Nu tycker jag att du är lite orättvis ändå. Vilhelmina har ju ändå klättrat uppåt i fler placeringar än mam sjunkit. (11-7)
  Och visst finns det en del att jobba på, men slutbetyget blev väl ändå godkänt om man ska lyssna till övrig Media .

  • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

   Orättvis vet jag inte om man kan säga när jag bara relaterar till de siffror som finns. Som jag skriver har totalpoängen stigit men placering på rankinglistan sjunkit. Att ha placering 274 av 290 är väl inget att yvas över direkt.
   Länken finns där för den som vill göra en närmare egen bedömning så det är inga hemliga siffror.

 2. Zoran

  Det är väl snarare på det sättet att det nya kommunalrådet försöker återupprätta hedern för den sittande S-ordföranden och det anses viktigast. Samtidigt fortsätter Vilhelmina sossarna och vänstern vara mera intresserade av den röda fanans dag än intressera sig för nya innovationer. Det är trots allt bara ett gammalt arbetarparti utan nya idéer. Håller du med mig, eller är jag alldeles fel ute?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.