Emelie helt enkelt

Min bästa tid är nu

Av , , Bli först att kommentera 0
Ljumma försommarkvällar efter varma soldränkta dagar, hela världen luktar torrt och solstekt med en ton av syren. Sommaren är på vippen att kasta sig loss på allvar och jag ser fram emot en helg på en filt i skuggan under ett träd med stickning, en bok och en flaska lemonad. Hur spenderar du helgen?

Bli först att kommentera

Clapotis

Av , , Bli först att kommentera 0

Clapotis av Kate Gilbert, stickor 2.5 mm, stickad i teetee Elegant – två härvor. Påbörjad i juli förra året i garnet jag köpte på bröllopsresan, äntligen klar i slutet av förra veckan. Den blev otroligt mycket större än jag trodde, i blockat format mäter den ca 4 x 20 dm. Perfekt storlek att svepa runt axlarna en kylig kväll, och tillräckligt sval att kunna ha även dagar som idag när termometern snubblat upp över 30-strecket. En blivande favorit tror jag, väl värd all den evinnerliga tid den tog att sticka!
Bli först att kommentera

Dagen svalnar

Av , , Bli först att kommentera 0
Jag vet inte om det är jag eller blommorna som är i störst chocktillstånd över den plötsliga värmen. 25 grader varmt klockan åtta på kvällen, mjukt fint kvällsljus och finstickning på balkongen. Fint som snus. 
Bli först att kommentera

Insta-Emelie

Av , , Bli först att kommentera 0
Som så många andra jublade jag när Instagram-appen äntligen kom till Android, och har sedan kärat ner mig helt i programmet. Just nu är det mycket blommor och vår, brödbak, katter och lite stickning som fastnar på bild. Följ mig gärna om du vill, embrostrom heter jag där. 

Bli först att kommentera

Grönt

Av , , Bli först att kommentera 0
Tänkte bara på det här att, om någon nu råkat missa det, det är våldsamt mycket vår ute just nu. Sådär grönt och sprudlande att det det nästan gör ont i ögonen och huvudet och kroppen. Jag vill vara ute varje liten stund och bara andas in allt, inte blinka eller titta bort en sekund så att jag inte missar något. 
Bli först att kommentera

Sist på bollen

Av , , Bli först att kommentera 0
Nu, såhär en evighet efter alla andra känns det som att det äntligen är dags. Dags att sticka något designat av Veera Välimäki. Color Affection står på schemat och jag har lyxat till det och handlat garn för första gången på länge, länge. 
Hur har jag kunnat glömma vilken glädje det är att handla garn? Välja färger, klämma lite, klappa, ha lite beslutsångest. Som ett lyckligt barn i en godisaffär. Det här är vad jag kom hem med till sist:

Sedan har jag även sist av alla upptäckt Mad Men. Håller precis på att ta mig igenom första säsongen och är fullständigt förälskad. Klänningarna, musiken, stämningen. Åh! Men samtidigt också lite förfärad, efter ett avslutat avsnitt känner jag mig än mer övertygad om att feminism är något bra, och att jag är väldigt glad att jag slutat röka en gång för länge sedan. 
Bli först att kommentera

Bara för att

Av , , Bli först att kommentera 0
Äsch, vi tar ett inlägg till, bara för att idag har varit en sådan bra dag. En dag framöver ska jag berätta om allt det som varit dåligt och mer om allt det som är bra, varför allt känns lite lättare och lugnare idag. Just nu får det räcka med utsikten från platsen för kvällskaffet och en liten påminnelse till mig själv varför Göteborg alltid vinner på vårfronten. 
Bli först att kommentera

Oj, hej!

Av , , Bli först att kommentera 0
Nu var det länge sedan, jättejättejättelänge sedan jag skrev något här. Sedan sist har livet envisats med att dela ut käftsmällar till höger och vänster och orken att göra något annat än klara vardagen har nötts ner till noll och ingenting. Kameran har legat och dammat i ett hörn och garnet har värmt hyllorna mer än vanligt. 
Men nu börjar det så sakteliga vända. Kanske är det vårljuset eller klorofyllet där ute, plötsligt känns allt lite lättare och energin börjar så sakteliga komma tillbaka. Hejja våren, jag har saknat och behövt dig!
Vi tar en liten kort sammanfattning i bilder av vad som hänt sedan sist:
Störst och viktigast av allt den senast tiden har ändå kärleken varit. Vi har pysslat om varandra på alla möjliga sätt, bott på hotell, promenerat och myst i massor. Det positiva med alla utmaningar vi mött på sistone är ändå att vi fixat det tillsammans och blivit ännu starkare av det. Vilket kap jag gjorde när jag hittade honom och gifte mig med honom!

Vi har druckit mer eller mindre goda drinkar i helt klart gott sällskap runt om i Göteborg. Jag blir mer och mer en cocktailmänniska, vill dra på mig en schysst klänning och glida runt med en drink i handen en fredag kväll istället för att ramla runt med en öl i näven. 

Jag har varit på snabbt besök i Köpenhamn och kramat på den här snyggingen. Hon är inte bara snygg utan även en av de mest talangfulla och kreativa och glada människor jag jag känner! I Köpenhamn har jag promenerat fötterna trötta, handlat fantastiska klänningar och tittat på stickgrafitti. 
Årets märkligaste fikaupplevelse skedde här, på en nedlagd mack någonstans mellan Tidaholm och Göteborg. För 15 kronor per skalle fick vi varsin kopp smaklöst kaffe, en dammig MumsMums och den krypande misstanken att vi allihopa höll på att drogas för att senare kunna säljas som slavar på en svart marknad någonstans. Klar Twiligt Zone-känsla, jag är än idag inte helt säker på att det hände på riktigt. 

Efter flera års väntan fick jag äntligen se Kristofer Åström live och jag var glad långt, långt efteråt. Om du inte redan lyssnat på nya skivan så rekommenderas den varmt!

Jag har fyllt 30 och firade detta med ett rejält kafferep. Bakade och bjöd på 7 sorters kakor, fixade sherry och portvin och blandade stora mängder glada och trevliga människor och fick ett väldigt mysigt och fint kalas!

Och se, kors i taket! Jag har faktiskt lyckats sticka klart strumporna jag började på i februari! Perfekt passform, helt galna färger och jag är oväntat nöjd med slutresultatet. Som en extra bonus vaknade sticklusten till liv en aning av att kunna stryka ett UFO från listan, kanske kommer det mer framöver. 

Nu hoppas jag att det inte dröjer fullt lika lång tid till nästa inlägg, vi hörs snart igen!

Bli först att kommentera

En lite finare torsdag

Av , , Bli först att kommentera 0
Torsdag brukar vara min sämsta dag i veckan, den allra mest gråa och tråkiga dagen. Allt känns lite extra grått och tråkigt, speciellt såhär nu när vädret inte riktigt kan bestämma sig för om det ska vara vinter eller vår. Det där tråkiga mittemellan. 
Men idag var det trots allt en bra torsdag. Solsken på näsan på lunchpromenaden, bra möten på jobbet, puderrosa perfekt utslagna tulpaner hemma och kattgos nära nära hemma i soffan. Dessutom väntade ett fantastiskt fint vykort på mig i brevlådan, hela vägen från Ryssland. Mitt nya knark heter Postcrossing, en enkel men lysande idé där man byter vykort med slumpvis valda människor runt om i världen. Inget piggar upp en trött torsdag som en fint analogt vykort i brevlådan!

Bli först att kommentera

Förra helgen

Av , , Bli först att kommentera 0
Nu, efter viss fördröjning, kommer en rapport från förra helgen. Eller som vi tycker om att kallar den här, Den Bästa Helgen. 
Det var morgonen då jag öppnade ögonen och öronen till att det var tyst och ljust och alldeles stilla. 
Det var dagen då den vanliga utsikten mot innergården byttes dis och och klippor och ett isigt hav. 
Det var kvällen då vi åt en fantastisk vegetarisk middag, delade en flaska gott vin och drack kaffe och cognac framför brasan. Och bara fotade det hela med mobilkameran, fy skäms. Men till mitt försvar så var jag mycket upptagen med att ha det bra. 
Det var hotellfrukosten där verkligen allt var gott och jag funderade på att smuggla med mig frukostfrallor i fickorna. Och den där dagen där mannen var sådär extra fin som bara han kan vara. 

Sedan rundade vi av det hela med att bli glada över att busskurer är sig precis likadana som de var förr. Fullklottrade med mer eller mindre ekivoka bilder och uppmaningar och ett och annat telefonnummer. Till sist hoppade vi på färjan och åkte hemåt. 

Vart var vi då och hade det så bra? Nära hemma men ändå i en helt annan värld på Pensionat Styrsö Skäret. Jag går fortfarande runt och känner mig lugn och glad och alldeles nöjd – och längtar redan tillbaka. 

Bli först att kommentera