Emelie helt enkelt

Jubileumsutställningen – Dag 6

Idag har det varit fullt ös ute i backarna kring Humanisten. Det kom en hel del folk till våra visningar och många fastnade runt groparna tillsammans med sina barn eller hundar (en del av fynden hamnade i en labradormage innan vi hann vara med, hoppas att dom kommer ut igen som de ska). Fyndlådorna blev flitigt besökta och undersökta, det är fantastiskt hur ting kan få människor att bli nyfikna och engagerade, att vilja filosofera och gissa och tänka större kring en utgrävning och i slutändan sin historia.

Den här fina tegelbiten tittade fram i ena hörnet i ”trappschaktet”, det står något spännande präglat på sidan men jag kan för mitt liv inte komma på vad det kan vara. Förslag?

Nu ikväll körde jag en liten privatvisning av grävplatsen. Allt blir så annorlunda när solen har börjat gå ner och allt är så stilla som det nu kan bli kring Näckrosdammen. Lite lättare att drömma sig bort till Göteborg anno 1923.

När vi stod där i backen och filosoferade fridfullt blev vi abrupt avbrutna av vad som först lät som ett granatnedslag, men det visade sig bara vara Liseberg som körde sitt första kvällsfyrverkeri för säsongen. När den första chocken väl lagt sig var det fint =)


Imorgon upprepar vi dagens succé med visningar från Götaplatsen varje hel timme från klockan 11 till och med klockan 14. Kom kom kom och hjälp oss knäcka mysteriet med tegelstenen, trapporna och allt annat spännande som händer under marken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.