Emelie helt enkelt

Oj och aj

Oj vilken helg jag har haft! Lisa bjöd på torpstickning i söndags och det var alldeles, alldeles underbart. En eftermiddag fylld av garn- och stickprat, underbara människor, gott fika och fina djur. Tack Lisa! Jag kom mig inte för att plocka fram kameran, men Lisa bjuder på fina bilder på sin blogg. 
Jag passade även på att fråga om lite spinntips eftersom de stackars 64 meterna gotlandsull jag lyckats få fram ser sådär ut. Ojämnt och framför allt väldigt tufsigt och spretigt. När jag härvade upp det hann det knappt lämna sländan innan det började tova ihop sig i sig självt. 
Jag fick hjälp av The Knitting Seaman (tack tack tack för all hjälp!) att komma igång med Corriedaleullen istället och oj vilken skillnad det är! Nu blir det liksom rätt jämt av sig självt, ullen faller inte isär hela tiden, det går lätt att skarva på en ny tuss ull och ja.. Det blir garn! Helt magiskt!

Min nyfunna spinnlycka fick mig att fastna i spinnandet ett par tre timmar när jag kom hem, och all den ovana rörelsen i kombination med mycket knuffande på en fastkörd bil gör att mina armar har riktigt riktigt mycket träningsvärk idag. Kanske dags att släpa min otränade lekamen till gymmet så att jag klarar mer fiberaktiviteter…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.