Emelie helt enkelt

Årets dyraste sovmorgon

Emelies recept på en hyfsat rutten dag:
1, Förbered gärna redan kvällen innan genom att först fastna i en bra bok till inpå småtimmarna, och sedan ha svårt att somna.
2, Vakna omtöcknad av att någon (välj själv person) plötsligt börjar gasta om att klockan är 10.52.
3, Inse att du, plus två personer till, måste befinna sig på flygplatsen om åtta minuter för då stänger incheckningen. Drabbas av svårt adrenalinpåslag.
4, Klä på dig, skrikandes om att det är bråttom. Ta gärna på tröjan bak och fram. Hårborstning, frukost och BH (om du använder sådan) kan du glömma. 
5, Susa mot flygplatsen, se klockan slå över till 11.00 och inse att incheckningen har stängt. Lev lite på hoppet om att ni kanske kanske hinner fram till 11.15 då planet skall avgå.
6, Anländ till flygplatsen kl 11.16 och se ett Malmö Aviation-plan med destination Bromma-Umeå lyfta på andra sidan byggnaden. Svär gärna lite. Och så lite till. 
7, Spring runt på flygplatsen med håret på ända, tröjan bak och fram och svår morgonandedräkt och försök hitta en ny flygbiljett till Umeå. På en röd dag. Den sista röda dagen i en långhelg. 
8, Adrenalinet börjar nu avta och istället börjar ett stort svart hål uppstå i plånboken, ungefär på samma ställe som kontokortet befinner sig. Ungefär samtidigt börjar koffeinabstinensen infinna sig. Och ungefär samtidigt börjar en City Airlines-säljare se väldigt nöjd ut. 
9, Vackla hemåt, försök förstå vad som precis just hänt och invänta den nya avgångstiden. Förbanna gärna dig själv lite extra under de här timmarna för att du var dum nog att inte ställa en extra väckarklocka. 
10, Skicka iväg berörda resenär, åk hem, drick en öl. Det kommer kännas bättre efter en öl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.