Idag och imorgon

 

Idag ska jag läsa om Arv och DNA och sedan ska jag skriva klart inlämningspapper till NO om Gentekniken. Jag vet inte om jag kan hinna göra någonting annat men jag ska försöka!

 

Ja, jag ska försöka räkna också, och läsa eller repetera idiomatiska uttryck på engelska. Jag ska läsa lite på svenska och sedan tänker jag sjunga lite karaoke om jag hinner.

Imorgon är det måndag igen! Imorgon ska jag göra prov i biologi och sedan göra andra saker i andra ämnena. Jag är trött ibland men jag måste läsa. Jag måste få betyg och läsa vidare. Jag behöver läsa så att ja kan försätta studera och kanske får bra jobb om några år.

 

Det är synd att vi invandrare måste börja om och läsa hårt för att kunna bli någonting. Det spelar ingen roll om vi har läst förut. Ja, vi måste läsa och kunna språket och sedan kanske får vi prata med svenskar.

Jag tycker att det är bra men däremot tycker jag också att det är jobbigt! Det är inte bara jag som har jobbigt. Det finns fler, flera invandrare elever som kämpar på, jobbar hårt och försöker förstå språket och allting som är nytt.

Jag säger inte att det är inte bra men ibland tycker jag synd om dem. De äldre som går SFI och försöker förstå allt som dem inte förstår. De vill vara med och lära språket för att de tycker att de måste eller att man ska inte för att de behöver det.

De har redan gått skola. De kan alla de där meningar eller verbet innan de kom hit i Sverige. De kan räkna och prata, och skriva. Ja, inte på svenska men de kan det redan, problemet är att de är i Sverige och i Sverige måste man prata Svenska.

 

Lycka till….. till oss!!!!           Glitter Graphics 

 

En kommentar

  1. Catarina

    Jag säger bara kämpa på! Det är verkligen inte lätt att plugga på ett annat språk, men precis som du skriver – om du klarar det så har du chans till ett bra jobb;) Du verkar ha en stor vilja, så du kommer att klara det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.