Gjuta krukor i betong – vet någon hur man gör formen?

När man ligger däckad så är det många tankar som flyger i huvudet. Jag vill gjuta i betong, den nya stugan är murad i sydländsk stil så det är som gjort för att ha stora betongkrukor. Vid vår rundvandring / granskning av stugan och tomten så hittade jag gamla,  hemgjutna krukor som jag så gärna vill prova att göra själva. Nu har jag läst på om att gjuta i betong, och med lite hjälp av min livskamrat, så ska det nog gå bra. Men frågan är; hur gör man formen till denna slags kruka, se bilden nedan. Inte den vanligaste modellen……. Jag hoppas att någon "betongkunnig" person läser detta…

Etiketter:

9 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Monica (2009-09-09 19:51)
    Det vore jättebra. Jag har bara hittat beskrivningar där man tar en mindre och en större hink eller kruka som mall. Men jag skulle jättegärna vilja göra något lite speciellt, exv som den krukan som redan finns. Kram!

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-09-10 11:27)
    Oj, den tanken kom aldrig för mig. Jag får nog ta hem en kruka och granska den noggrant. Tänk om det är så, då borde jag kunna göra fler. Kul! Tack för idén!

  3. Linnéa

    Åh, coolt att gjuta krukor.
    Jag har funderat på att gjuta egna markstenar men vet inte riktigt hur jag skall göra. Skall jag gjuta dem på plats, eller kanske gjuta dom ngn annanstans för att flytta dem sen…ja, feberfunderingarna är många!

  4. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Linnéa (2009-09-10 14:33)
    Vet du, Linnea, jag kanske har svaret. Idag smet jag iväg till biblioteket och gissa vad, de har fått in en ny bok om betonggjutning och där var jättefina markstenar (och det verkade lätt också). Du ska få namnet på boken sedan. Krya på dig!

  5. Emily

    Hej!
    Har gjutit en hel del olika projekt i betong. Kan tänka mig att formen på de krukor du visar på bilden kommer från en form som man fått fram genom att värma två gamla vinylskivor (googla beskrivning på detta)och sedan forma två lika former som läggs i varann, smörj gärna formarna med matolja, mellanrummet fylls sedan med betong, lägg tyngd på så att mellanrummet inte ändras, tex stenar, låt brinna/torka drygt ett dygn och vips har du din kruka! Kolla gärna in min blogg Emilous Trender för mer betonggjutartips och ideér. Hoppas detta hjälper dig, och hör gärna av dig med resultatet! Lycka till!mvh Emily

  6. Pingback: gjuta krukor i betong | mobler-se.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.