Inredningsblogg?

Välkommen till min nya inredningsblogg! Nej, skojar bara, men tänker i alla fall beskriva vad jag har för tankar kring den blivande toaletten i stugan. I dagsläget finns ett litet bås nere i källaren med något slags kem.toa. Visst går den att använda men tanken att först gå ut och sedan ner för trappan, öppna källardörren (som är en dörr från gamla fängelset i Umeå! komplett med titthål så att vakterna kunde hålla koll på fångarna) och träda in i en dunkel källare – nej, inte riktigt min stil. Jag lägger in en bild på dörren, den är tuff! Det lilla, lilla titthålet ger en fantastisk vy över hela rummet!

Nej, förrådet innanför köket får göras om till en vettig toalett. Ack, ack, ack, en toalett är en toalett är en toalett, trodde ni det? Nej, det finns toaletter som gör mull, som förbränner, som frysförpackar!!!!, som separerar, m.m, m m. Just nu lutar vi åt en förbränningstoalett, men den är dyr, tala om att elda upp pengarna. Tankarna kring toan är föjande:

Toaletten ska kläs med ljusgrå pärlspont. Bredvid dörren ska ett förvaringssåp byggas in. Dörren till skåpet ska också kläs med pärlspont och inte ha ett synligt handtag så "gömmer" vi hela förvaringen.
På golvet blir ett gammalt, mjukt trägolv.
På kortväggen ovanför toa-stolen sätter vi in ett runt fönster för det är alltid bra med dagsljus!
(OBS! bilden är inte från vår toa)

Tvättstället blir IKEAs Höllviken och kranarna blir av en gammaldags modell.
Belysningen blir av märket Lilllholmen och krokarna blir av den gammaldags smidda sorten.
Eftersom vi kommer att hålla oss till färgskalan ljusgrått och svart så ligger hyllan och badrums-
skåpet Rönnskär (gissa varifrån) bra till just nu.

Vad tror ni? Duger det? Verkar det tråkigt med ljusgrått och svart smide? Lugn bara, färgerna kommer i textilierna. Där ska jag verkligen ge mig hän och köpa matchande handdukar i olika kulörer. Och jag säger bara; nåde den som tar fram en rosa handduk när jag har tänkt hålla ett lila tema därinne! Kram från en som just nu bara har en sak i huvudet; toaletter, hur kul är det?
 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.