Feng shui – 2

Jag längtar till min alldeles egna stuga! Hur kan det komma sig att  den stugan, den platsen, talar så tydligt till mig? När jag nu tittar i mina Feng shui-böcker så hittar jag beskrivningen av den "idealiska" tomten. Det ska finnas en öppen yta framför huset som ger bra utsikt över omgivande landskap och miljö. Oh, det har jag. Uteplatsen som är inramad av vita murar omger en som en varm famn och med världens vackraste utsikt över vattnet! Det skänker en känsla av öppenhet, av framtiden som sträcker sig oändlig framför oss.

Vidare så ska draken vakta på vänster sida och där har vi sluttning, skog och mur, och på höger sida, tigerns sida, finns också mur och skog. Skyddat och bra. Ryggen, eller baksidan, sköldpaddans sida, skyddas av sluttningen mot vägen. Egentligen ligger stugan som i en gryta med tre skyddande sidor och en öppen sida. Är det svaret på varför jag känner mig så harmonisk och trygg där?

Idag var jag på Smultronstället och köpte jord till de thujor jag ska plantera. Då tog jag tillfället i akt att ställa lite frågor om det enorma lärkträdet som finns på stugtomten. Lärkträd är vackra, men tyvärr så har detta vuxit sig alldeles för stort och vildvuxet. Jag hade hoppats att jag skulle kunna beskära det något, men avråddes. Det bästa är nog att ersätta det med något annat, passande träd. Frågan är bara vilket…. Nåja, de tankarna får vila till sig under vintern så kanske jag kommer på något bra alternativ. Livskamraten kom just in med en kvist Maidens Blush, se och njut!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Linnéa

  OJ vilken fin ros du har. Växer den i din trädgård?

  Den enda ros jag har är en gammal nyponbuske som faktiskt höll på att dö men som tagit sig ( tro det eller ej).

  Du har alltid så fina blommor att visa upp från din trädgård.

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Linnéa (2009-09-23 18:55)
  Ja, den växer i min muromgärdade lilla rabatt där jag har samlat en hel del rosor. Den planterades i fjol men det är först nu mot höstkanten som den blivit så fin. Jag älskar rosor, de är inte så svåra som man tror. Det bästa är om de är rotäkta, dvs inte ympade utan växer på sin egen rot, de klarar de sig bättre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.