Helgen är över

Denna helg har ägnats åt städning och målning. Inte städning av den vanliga sorten utan av väggar och skåp som har varit utsatta för vedeldning ett större antal år. Gissa om jag har använt såpa, diverse starka rengöringsmedel och målartvätt dessa dagar. Smutsvattnet har runnit i en strid ström, usch, fy och blä!

Det är alltså köket i stugan jag har börjat städa. Först har jag tömt ett köksskåp i taget och sedan torkat. Därefter har jag fattat ett beslut om VAD som ska tillbaka i skåpet och det har inte varit det lättaste. Får jag visa en bild över vad som fanns i porslinsväg, och då har jag inte tagit med alla åtti-elva sorters glas.

Servisen med röd rand får bli vardagsporslin.

Men vilken njutning när allt börjar kännas rent och fräscht. I köket finns också en röd vägg, dvs från början var den säkert röd för att matcha det röda i fondtapeten, men tidens tand har förvandlat färgen till något mellanting mellan rött och rosa.

Hur hanterar man en sådan färg? Jo, man hittar en mugg i köksskåpet som har i det närmaste exakt färg och tar den med till målarfirman och simsalabim, så har de löst problemet!

Kan det bli mer exakt färg? Det är mina färgfläckiga fingrar som syns på bilden. Jag är jätteduktig på att använda handskar medan jag målar, det ska ni veta. MEN problemet uppstår när jag har målat färdigt. Då tar jag av handskarna och sedan tar jag hand om penslar och stänger färgburkar etc och då blir det kladdigt. Idag skulle jag sätta på locket på färgburken och något hände; det stänkte upp i ett öga och på väggen, helt obegripligt men så blir det ibland.

Skön helg har det varit i alla fall med både sol, fika nere vid strandkanten och dånande regn – allt  har sin tjusning!

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Carina Nensén (2009-10-04 21:37)
    Du skulle bara se alla glas, lövtunna, vackra, man vet inte om man vågar använda dem! En hel skatt finns kvar, jag vet inte riktigt vad jag ska göra av allt. En del ska användas men resten….loppis kanske? Vi har bara sommarvatten i stugan, men nog skulle jag gärna vilja vara där över jul och yes, då blir det den röda servisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.