Skönhet…..

Skönhet finns överallt omkring oss. Att få äta middag med 3 tjejer, i åldrarna 13, 12 och 1 år, så erbjuds man verkligen skönhet i alla dess olika, glittrande former. Naturen erbjuder också en mängd skönhetsupplevelser, får jag bjuda på en:

Kanske en till som visar lärkträdets fantastiska färg:

Visst ska vi vara tacksamma, vi  som kan vara ute i naturen och se allt vackert som finns.

Även inne kan man hitta saker minsann, jag gladde mig inte alltför mycket åt det kakel som fanns i stugan. Känns inte som typiskt 50-tal, mörkt och murrigt.

Kan ni tänka er min glädje när jag upptäcker att det är inte kakel, det är bara plastmatta och under finns detta enkla, vackra 50-talskakel:

Det krävdes en del rengöring och fogarna behöver snyggas till men nu finns 6 vackra fiskar, 2 gula, 2 röda och 2 blå (mina favoriter). Underbart!

När vi nu varit ett antal gånger i Sundsvallstrakten, inte bara på IKEA, så kan jag inte låta bli att fundera över varför det finns ett sådant stort utbud av olika stora affärskedjor i Sundsvall? Varför har inte vi Bauhaus? IKEA? Liedl? m fl? Det är ju inte så att Sundsvall inte har det vi har, dvs Rusta och Jysk. Är vår kommun inte tillräckligt intressant för affärskedjorna? Varför inte isåfall? Vi har folkmängden, närheten till finska kunder…..Jag undrar….

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Sitter här med en stor kopp te och läser igen en massa blogginlägg. Det är riktigt roligt och bra för själen att läsa dina inlägg. SKön blandning – fortsätt så…

    Ta vara på dagen

  2. susanne

    Håller med Lisbeth dina inlägg har en skön blandning,har också funderat över varför inte Umeå är aktuellt för
    dom större kedjorna ,kanske beror det på spridningen av köpcentrumen .Umeå kanske skulle satsa på 1 köpcentrum i stället för 3 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.