Annandagen

Julhelgen har kommit och gått. Vi har haft en lugn jul i år och det känns skönt. En ovanlig jul har det varit med pappa som inte mått så bra, oron över barnbarnet som blev sjuk sista dagarna före jullovet  och tankarna på dottern och dottersonen som är utomlands denna jul. En fördel med det har förstås varit att vi har fått ha våra två dotterdöttrar (heter det så?) hos oss mer än vanligt. För att inte tala om hunden och katten förstås.

Tjejerna och jag har suttit och lagt pussel av den nya sorten, man har ingen bild på motivet utan motivet utgörs av det personerna på bilden ser. Klart som korvspad?
Nu har tjejerna fått O’boy och smörgås och sitter med morfar framför TV:n.

Jag känner mig lite sorgsen i kväll. Varför? Vet inte, men ibland kan det bli så efter storhelgerna. Det är så mycket förberedelser innan helgen, sedan kommer en häftig urladdning och så….allt över….var det inte mer…..

Jag hoppas att vädret blir lite bättre imorgon, mitt humör styrs mycket av väderleken. Då ska jag börja slipa stolarna jag tog hem från stugan. De är så nedsuttna att jag kommer att behöva skaffa mer fyllning till sitsarna. Det är som att sitta i en grop när man sitter på dem. Jag undrar om det är bäst med skumgummi eller "lös" fyllning?
De kommer att bli jättefina med samma tyg som jag satte på den lilla fotpallen. Dessutom har vi fått de övre skåpluckorna till köket i stugan ommålade. Från att ha varit gula så är de nu gräddvita. Vi ska köpa nya underskåp med stora lådor och sannolikt så blir de luckorna samma färg som vi har på två av köksväggarna, något åt aubergine-hållet. Det får jag måla själv för luckor i den färgen finns inte att köpa.

Jag börjar nog bli utvilad för nu känner jag hur lusten att börja göra något verkligt vaknar. Kanske jag ska prova att gjuta något i betong? Träna lite före vi ska börja gjuta till stugan. Jag hade tänkt överraska livskamraten med namnet på stugan "SpanskaVillan" i smide som julklapp. Ritning finns framtagen men jag missade att OK;a ritningen så det hanns tillverkas. Nu ska jag ta och visa honom ritningen så får vi höra om han tycker att det ser fint ut. Tankarna glider iväg….kanske ska ta och gå en hundpromenad istället. Sagt och gjort!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.