IKEA-kök

Vilket skottande det har varit idag! Ganska mysigt tycker jag, i alla fall när man inte ska passa någon tid utan kan skotta i lugn och ro, säga några ord åt grannarna och snön är lätt som puder. Så här mycket snö var det länge sedan vi hade. Sedan har jag pulsat iväg och hälsat på pappa och handlat lite på Konsum. Det känns som att det räcker med aktiviteter idag.

Det börjar dra ihop sig till middag, men vad ska man hitta på idag? Det är det som är nackdelen med dessa julbord, till slut vill man inte se vare sig skinka eller köttbullar på ett bra tag. Äldsta barnbarnet fick göra lunch idag, det blev omelett med korv och köttbullar och uppstekt potatis, idel rester, men mycket gott. Hela proceduren filmades av lillasyster så de har precis sett hela filmen under mycket skratt och kommentarer. Mitt i alltihopa kommer förstås mormodern (jag) in i handlingen och kommenterar om "TV-kocken" och att tvätta händerna.

Vad har rubriken på bloggen med detta att göra? Jo, jag tänker sätta mig och planera för de nya underskåpen till köket i stugan. Det kommer att bli så fint, så fint! Vi har köpt en "ny" vedspis som står under carporten och ska putsas upp i vinter. Tänk att få sätta den på plats under vårvintern och inte minst få de nya skåpen på plats. Vi ska sätta vedspisen och den elektriska spisen bredvid varandra så att vi kan göra en stor fläktkåpa över, det kommer att bli en blandning av nytt och gammalt. Det är den bästa stilen. Det ska bli skönt att få sätta in nytt avlopp under diskbänken också för där var det någon som slarvat lite med åtdragningen av någon mutter. Vattnet har läckt ut i trossbotten så det luktar inte så gott när man öppnar diskbänksskåpet, burr. Men det ska bort, ut med det gamla och in med det nya! Passar bra nu när det nya året närmar sig.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.