Rena rama mardrömmen!

Nu har vi varit på badhuset. Jag har gett upp men tjejerna är kvar  och badar. Man kan inte påstå att det gick att motionssimma, det var barn i luften, barn i vattnet, barn på dynor, kort sagt barn överallt. Men roligt var det. Men tyvärr fick besöket på badhuset föregås av ett besök på sta’n för inköp av ny baddräkt. Vilken mardröm; köpa baddräkt under vinterhalvåret!

Huuuuvvva! Vem är människan som sätter in blåvita lysrör i provhytterna så att man skimrar lätt i blågrönt, håret ser grådammigt ut och kring ögonen framträder mörka ringar så att man ser lätt uggleaktig ut?

Vem är den blekfeta äldre kvinna jag ser i spegeln? Vem är det som tvingar mig att välja en baddräkt i en större storlek än i fjol? Det kan inte vara jag.

Jag är ju den som på lätta fötter springer barfota i snön till den nybyggda bastun. Jag är ju den som gärna skulle kasta mig i snön och göra en fin snöängel. Jag är ju den som känner mig full av liv och precis likadan som jag alltid varit.

Ett av barnbarnen tröstade mig; "men mormor, du var ju inte alls tjock när vi var i Turkiet". Nej, det är sant, men uppenbarligen har något ändrats. Jag brukar aldrig avge några nyårslöften, men nu säger jag bara att jag ska återuppta mina promenader och jag ska dra ner på godisätandet framför TV:n. Ni läsare är mina vittnen, men först ska jag bara äta upp chipsen och julmusten som är kvar, det är lika bra att äta upp micropopcornen också, annars blir jag bara frestad senare. Kanske jag skulle unna mig lite lösgodis också så här strax före mitt nya liv…..

Det är så här det känns!                                                          

 

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Alla sätt att gå ner i vikt är bra, förutom dom dåliga 😀
  Ett tips är i alla fall att planera och sätta ett start datum någon gång framöver, säg aldrig att jag börjar på måndag, det har nog dom flesta gjort nån gång och få är dom som lyckas. Jag ska också starta om med hårdhandskarna nu efter nyår. Nytt år, nya tag! Ha det gott och lycka till!

 2. Linnéa Olsén

  Nå, nu tycker jag att du överdriver lite. Jag tycker att du ser bra ut jag:-)
  Men, man skall ju tycka om sig själv och då spelar det ingen roll vad andra människor säger…trots allt!
  By the way…Lysrör borde förbjudas i offentliga provrum!

 3. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Barn kommer med sina funderingar då man mest av allt önskar att de INTE gjorde det just då. Men en grej som är rätt skönt med kroppen är att man VET vad den kan åstadkomma.. och sen att man samlar på sig en och annan skavank vittnar ju bara om hur bra man gjort det 🙂 Gott nytt år!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.