Utvecklingssamtal

Idag var det dags – dags att genomföra det årliga utvecklingssamtalet med chefen. För första gången hittills i mitt yrkesverksamma liv hade jag inte förberett mig inför mötet, skamligt nog. Men vid det här laget så vet jag tämligen väl vad jag gjort, hur jag utfört uppgifterna och vad jag vill göra det närmaste året så det gick bra ändå.

Vilken förmån det är att få delta i ett utvecklingssamtal. Ibland önskar jag att man kunde genomföra dylika samtal även i det övriga livet. Kanske med livskamraten: OK vad har du för planer det närmaste året? Jag tänker satsa på att vara mer omtänksam detta år, göra vad jag kan för att underlätta för dig när du har ont. Sedan under Q2 ska jag försöka att inte läsa så mycket utan istället kan vi prata lite mer med varandra. Jag tänkte också att vi ska använda upp hela det guldfärgade kuponghäftet och fara ut och äta något lite gott ute på sta’n lite oftare. Det låter bra, ska vi säga att vi tar en avstämning Q3 så får vi se hur det gått. Hur planerar du för de närmaste 1-3 åren då?
Ja, jag hoppas att vi kan fortsätta på samma sätt som nu, inga större förändringar i sikte vad jag kan se. OK, om vi ser det lite mer långsiktigt då, 3-5 år? Då kan jag tänka mig en förflyttning lite längre söderut, dvs tillbringa mer tid i stugan. Ev med någon mer resa ändå längre söderut, Frankrike, Spanien.

Då var vi inne på bedömningen av livet det senaste året; jag tycker nog att du har ställt upp på ett bra sätt för det mesta. Möjligen kan jag tänka mig lite mer aktivitet inom serviceområdet, dvs lite mer fika på sängen, ryggmassage, kanske en whisky när jag sitter framför brasan, kanske att du ska ge mig fotbad någon gång då och då, en gång i veckan kan vara lagom. Vad kan jag tänka mig mer då? Du kanske kan lära dig snickra så du kan bygga färdigt förrådet. Och du, nu vet jag, bastun och gästhuset vi pratat lite löst om, på stugan du vet, om du går en snickarkurs så kan du säkert börja med den till våren. Ska vi sätta upp det på mål för Q3? Men hallå, gå inte, du måste ju ge mig lite feedback också. Vänta lite nu, vi är inte färdiga…..

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.