Så icke-spännande kan en lördag vara!

Nu är den andra tapetrullen köpt så nu ska det bara skrapas ned tapet, måla de övriga väggsnuttarna och taklisten förstås, taket behövs inte eftersom det är någon slags skiva som ser ut som vitkalkad ek eller något liknande. Inte så mycket att göra alltså. Men livskamraten vill inte ha stök och bök under helgen så han har lovat att börja ta bort tapeten på måndag.

Nu känns det jättebra och jag ser fram emot att få göra vårfint där i TV-hörnet. Eftermiddagen har ägnats åt att klä färdigt de två återstående stugstolarna, ser bra ut. Förra helgen så vitmålade jag benen på bordet i stugan och mörkbetsade bordskivan så nu ska det hela matcha varandra.

Lite märkligt är det, jag har inte EN ENDA möbel här hemma i huset som är av mörkt träslag och nu har jag helt plötsligt köpt ett mörkt högskåp, avställningsbänk och litet runt bord samt mörkbetsat en bordskiva. Tala om anpassning till stugan där ju det mörkt "sydländska" råder, ffa i uteköket. Jag har helt enkelt inget alternativ, allt (nästan) måste kännas rätt. T o m den lilla toaletten går ju i svart och smide, lustigt hur det kan bli.

Idag har varit en dag helt utan tankemöda, och kvällen får fortsätta på samma sätt.
Kl 19.00 i kväll är det OS och jag har laddat upp med två stolar som ska limmas, slipas och målas. Inte riktiga stolar förstås, utan ministolar. Det jag har framför mig är byggsatsen till Pinocchio, en nytolkning av den svenska pinnstolstraditionen (står det på förpackningen) och den andra förpackningen innehåller möbler från Elsa Beskows sagobok Sagan om den lilla gumman. Ni vet den lilla lilla gumman med sin lilla katt och ko. Det är inte katten och kon jag ska sätta ihop men väl hennes bord, stol och pall – jag längtar! Tur att jag köpte en liten målarsats med lite rara pastellfärger. Så blir det om det är något intressant på OS. Om ointressant;  så blir det Jeffery Deavers bok Blunddockan, med en mycket obehaglig skildring av en fullblodspsykopat. Från det ena till det andra; från sagovärlden till en alldeles för obehaglig värld. Hoppas att det blir spännande på OS!