Vinnarskallar…..

Jag har suttit här framför brasan och tittat på härlig skidåkning. Vilket lag, vilken team-anda, vilken styrka hos dessa skidåkare! Kul! Tänk att ligga med en sådan ledning som i nattens lopp, och sedan bli omkörd alldeles på slutet. Vad är det då som gör att man kan plocka fram det "lilla extra" och köra ännu lite snabbare? Tänk på Anna Haags lopp, att ligga alldeles efter medaljplats, tänka "nä. nu ska jag ta medalj" och bara satsa framåt.

Var får de den mentala styrkan från? Det kan inte "bara" vara den fysiska styrkan, utan det måste nog till den s.k "vinnarskallen", sisun, dj-vlar anamma, envisheten, geisten,,,,, kalla det vad man vill. Något speciellt är det som de plockar fram.

Tänk om man hade bara hälften av det de har, att kunna plocka fram det allra sista, att ge allt man har i vissa ögonblick. Kan man träna sig till det? Isåfall anmäler jag mig.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Carina Nensén

  Jag tror det är en kombination av gener och bra uppbackning av föräldrar och turen att träffa rätt ledare vid rätt tillfälle i livet. Miljön påverkar och formar människan mer än man kan tro. Vilka fina vinterbilder du visat från din läckra stuga. Kul!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Carina Nensén (2010-02-21 21:45)
  Du har nog rätt. Loppet är nog kört för en annan….Stugan är lika härlig nu i vinter som den verkade i höstas när vi köpte den:) Faktiskt till och med bättre..

 3. Lisbet Olofsson

  Mental styrka är härligt men jag tror det handlar mycket om att kunna fokusera på man gör här och nu. Som Haidi sa om Björn Ferry. Att inte tänka på det just här, inte tänka på momentet efter utan bara: PRICK….PRICK…etc.
  Det krävs träning av det mentala som att träna upp teknik och kondition, samt en del fallenhet.
  VISST VAR DET UNDERBART ATT SE DEM – man bara ryyyser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.