Kära Umeå Parkering AB

Kära Umeå Pakering AB!

Igår var jag på lasarettet  med min 90-åriga pappa, dvs han åkte ambulans och jag körde dit i min egen bil. Tack och lov kunde jag parkera på bilparkeringen utanför akut-mottagningen så jag slapp köra omkring och leta efter någonstans att lämna bilen. Bra tänkt att ha en fri parkering där!
När jag hämtade bilen efter att ha varit med pappa på akuten, lungröntgen och därefter lämnat honom i en säng på akutmedicin, så noterade jag en gul liten klisterlapp på vindrutan. När jag kom hem kunde jag läsa att ni begärde en kontroll-avgift på 700 kr för att jag parkerat på handikapp-plats.
Jag har full förståelse för den som "lappat" min bil, personen gjorde sitt arbete på ett helt riktigt sätt. Jag har full förståelse för att det finns platser för rörelsehindrade personer och brukar absolut inte ställa mig på dessa platser. Jag såg skylten om handkapp-parkering, men uppfattade det som att jag ställde mig till vänster om skylten och att den pekade åt höger. Tydligen var så inte fallet, något jag kanske kan skylla på mitt något upprörda tillstånd.
Visst är det värt 700,- att få vara med och stötta sin åldrige far som pga två ögonsjuk-
domar inte ser speciellt mycket, som pga sin ålder inte hör så bra längre, ffa inte om sjukvårdspersonalen talar andra dialekter än den norrländska, och som drabbats av  akuta andningsproblem.
Inga problem, jag betalar, men jag tycker ni borde ta er en funderare på detta med parkeringen – det känns faktiskt helt befängt att betala en straffavgift vid dylika tillfällen.
Med vänlig hälsning, en alldeles vanlig dotter som bryr sig mer om sin far än om var hon parkerar.
Så känns det idag, petitesser, men störande sådana. På den positiva sidan kan jag berätta att man igår var och plogade fram, inte bara en, utan båda två trottoarerna på vår väg! Nu är de förstås översnöade igen men bra inititiativ ändå.

 

 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Fy fabian 🙁 Upab är snabba som tusan på att lappa uppe vid lassa! Parkeringsmöjligheterna för akut sjuka är usla och det tar det verkligen fasta på.. Så ledsamt! 700 spänn är ju rätt mycket pengar ändå! Hoppas helgen blir bra ändå! 🙂

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Hm…kostar det olika beroende på vart man felparkerar? En jag känner fick 300:- i böter för felparkering på stan i onsdags, konstigt. Sen tycker jag att det ska finnas förmildrande omständigheter och du kan faktiskt ringa upp dom och ge en förklaring och hör om dom kan vara hyggliga, det vet jag också att dom kan, om dom vill. Ha en fin lördag!

 3. Lisbet Olofsson

  Ja var ju också en viss tid mycket på lassa och det är så svårt att bara lämna av någon som ska vänta i centralhallen på den. Man snurrar runt och blir mer och mer arg. Sedan kommer man för sent till tiden man ska in på och man får p-böter senare. SÅ LYYYYSANDE

 4. Susanne

  I morgon ska jag på röntgen ska försöka att inte få böter,sist jag va där blev jag 700:- fattigare (10min över)
  så i morgon får jag passa mej;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.