En salig blandning…

På hemvägen från stugan såg vi inte mindre än 5 (FEM) ihjälkörda grävlingar. Så tråkigt, jag kan tänka mig att de vaknar, glada i hågen av vårsolen, springer glatt ut i skogen, hittar en bred fin väg och just på andra sidan vägen – där finns det gott om mat. Med svansen i vädret? springer de ut och SMACK – grävlingen finns ej mer! Elände!

Denna stugtripp har vi hunnit in på IKEA två gånger. Den andra gången köpte jag en palm. Inget märkvärdigt med det kan tyckas. Men det fanns två sorters palmer, de såg likadana ut men en sort kostade 299,- och den andra sorten kostade 599,- Varför det?
Har den ena sorten vuxit upp i trång kruka, hopträngd med andra stackars palmer och med bara en skvätt vatten då och då medan den andra vuxit upp fritt, fått gå och sprätta i gruset, ta sig lite vatten med blomnäring i precis när han vill? Eller?

Jag ser bilden där prinsessan Victoria pussar sin Daniel på handen. Så rart det ser ut. Så eländigt att det alltid ska finnas någon fotograf i närheten som måste föreviga ögonblicket. Är det nödvändigt? Jättekul att Victoria hittat en stabil man som verkar stötta henne till 100 %, men vi behöver inte veta allt om dem. Låt dem få vara kära i fred!

Vi har jobbat med köket i stugan, nu är avloppet på plats, vi har köpt plattor som liknar borstat stål att sätta över diskbänken och golvet är gråmålat. Nu fattas bara handtag på underskåpen, ny belysning och att sätta fast stålplattorna, sedan är matlagningsdelen färdig.

Jag är så nöjd, så nöjd! Lugna, dämpade färger, men desto mer färg i övriga delen av köket! Nu är det dags att byta ut den gamla vedspisen mot en ny, gammal den också men snyggare!

 

Etiketter: , , , , ,

12 kommentarer

 1. Monica

  Hello,
  Vi har samma ”problem” med overkorda djur, inte roligt
  att se, bilar ar harda djur ar mjuka. Forstar att du har
  svart att lamna stugan. Vi var till ocksa till IKEA i helgen, kollade pa garderober, kopte ljus och lite annat
  smatt o gott, bla kaviar o bilar.

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Sjovillan Susanne (2010-04-20 08:22)
  Nästa gång ni far till IKEA så får ni åka några minuter till och ta en kopp kaffe innan ni vänder åter hemåt! Är vi bara på plats så….

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Marja Granqvist (2010-04-19 22:18)
  Vi njuter när vi grejar och håller på där. Det är som att Knutte som byggde stugan tänkte väldigt ”modernt” så det är så lätt att modernisera utan att ta bort den gamla känslan. Kul att du tycker om det! Kram

 4. Monica

  Jo, jag menar Ahlgrens bilar, sega o goda, varldens mest
  salda bil. Vi ar hereover, men nasta vecka hoppas vi komma
  oss over havet och besoka vart hus, och kanske tanda en brasa, rensa o branna, och sjunga in den svenska varen. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.