Väntans tider….

Vi går i väntans tider. Nu har vi fått vår nya komposteringstoalett till SpanskaVillan, den är inmonterad och "invigd". Nu väntar vi bara på de små maskarna som ska hålla hela processen igång och göra att man inte behöver tömma tanken på 30-40 år.

De är ömtåliga, de små stackarna, så de kunde inte skickas tillsammans med övriga tillbehör utan kommer i ett separat paket. Mina tankar kretsar kring olika alternativ – liggande på en sammetskudde, kanske röd sammet med guldtofs – nej nu spökar visst den kungliga vigseln i mina tankar, men kanske i en liten specialdesignad wellpapplåda med små maskfoton på utsidan. Måste vi åka och hämta dem på "Posten" kanske eller får man dem i brevlådan? Tänk om förpackningen gått sönder så hela brevlådan är full av små maskar, USCH!

Jag undrar hur många de är? Hur små de är? Kan de verkligen gilla att vara instängda nere i tanken år ut och år in? Kanske ska man erbjuda dem semester någon vecka under sommaren och släppa ut dem i en liten specialdesignad kompost utomhus så de får en chans att känna den friska luften? Hur kollar man att de lever och mår bra?

Ja, där ser ni vilka tankar man kan få när man köpt en miljövänlig toalett. På den tecknade bilden på instruktionerna till toaletten ser de likadana ut som maskarna i reklamen till hundavmaskningsmedlet, men jag utgår från att det inte är samma sort ändå.

Sedan väntar vi på en annan tillökning också, vi väntar och längtar.                                                

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Marja Granqvist (2010-06-21 23:38)
    Men oj, oj, så knäppt det låter! men så är det faktiskt. Vi har köpt en komposteringstoalett, alltså där avfallet går direkt ner i en tank i källaren. Efter 30-40 år så är det dags att ta ut färdig jord, om man vill. För att hålla igång processen så ingår en bunt maskar i utrustningen. Vi har inte fått några ännu, men väntar spänt på dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.