Älskar män med stora….

Finns det något bättre än män med tillgång till stora maskiner? Ja, det får gärna vara en kvinna också, bara hon har samma maskin. När vattenledningen gick sönder så startade jakten på män och deras maskiner, grävmaskin i detta fall. Lätt var det inte, det är semestertid, men till slut lyckades vi i alla fall.

I går dök han upp, med både grävmaskin och traktor. Åh, vilken fröjd och lycka! Han grävde och fraktade bort jordmassorna så vi slapp ha dem liggande på tomten. I dag kom han åter och lade tillbaka allting, inklusive min jättesten som ska ligga vid kanten till dammen. För att inte tala om att han lämnade nyckeln till grävmaskinen igår kväll plus tillåtelse att köra lite, om det behövdes, under kvällen. Både Livskamraten och mågen, tänk att jag har en måg nu, provade under kvällen och båda kunde konstatera att det minsann inte var så lätt att hantera den. Men lyckan över att ha fått prova den var total. Livskamraten brukar önska sig en liten grävare varje födelsedag, men än har han inte fått den!

Nu återstår arbetet med att lägga tillbaka markduk och grus, helst utan att ha så mycket jord under gruset, så idag har jag sållat sten. Men varmt har det varit, så varmt att jag fick värmeutslag på skuldrorna så nu är det slut med arbete för dagen. Latmasken har slagit till och nu sätter längtan efter helgfrid in. Tog och fotade lite blommor istället.


Min "eldiga" rabatt med blommor i gult och rött, faktiskt den rabatt som är mest genomtänkt i färgerna.

Rosen Snow Pavement, den blommar överdådigt i år och sprider sig med sina rotskott. Den är ju är rotäkta så det är äkta Snow Pavement-plantor. Är det någon som är intresserad?

Vallmon utan namn, vi kallar den för "Runes vallmo". Ser ut som en ros, stora blommor och sprider sig väldigt.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Sjovillan Susanne (2010-07-16 22:50)
    Om du vill se rosen medan den är i full blom, så titta gärna förbi. Den är vacker och luktar medelsvagt, men gott. Jättekul om du vill ha ett par skott. Hör av dig bara när du vill ha dem.

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Marja Granqvist (2010-07-20 19:02)
    Jag lever för blommor och trädgård. Inredning är inget jag känner mig säker på, men med blommor blir det alltid rätt. Allting passar ihop. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.