Teknik, teknik, teknik

Stoppa teknikutvecklingen, jag vill stiga av!

Så känns det just nu i dag;

Jag vill ha en telefon som jag kan ringa samtal med, kan jag också ta emot samtal så är det en definitiv fördel. Det är mina huvudkrav på en telefon.

Jag behöver inte en GPS i min mobil. Tackar så mycket, men under 57 år har jag hittills tagit mig från punkt A till B, och ibland också till C och D, alldeles på egen hand. OK då, de första åren behövde jag kanske lite hjälp, men sedan har det gått alldeles utmärkt.

Jag vill absolut inte att mina vänner, eller ovänner för den delen, ska kunna se var jag befinner mig hela tiden.

Jag avskyr när folk svarar i telefon när de är inne på toaletten. Tack så mycket, men behåll era personliga ljud för er själva. Kom ihåg att även om ni dämpar ljuden så ekar det lite metalliskt, och avslöjande, inne i de oftast kaklade, klinkrade toaletterna.

Jag vill ha en telefon där jag kan se siffrorna utan att behöva springa och hämta mina läsglasögon.

Jag vill ha en telefon som jag enkelt kan hitta i väskan (ni vet väl hur många saker vi kvinnor i våra väskor). Inte bara i väskan, jag vill hitta den hemma också, den ligger alltför ofta "någonstans".

Så är det i dag.
Signaturen en som minns räknestickan, rullbandspelaren, när "alla" tittade på Hylands Hörna på lördagarna, när vi lyssnade på ruskiga teaterpjäser på radion, när storasyster lyssnade på Radio Luxemburg,  när man inte fick göra något på Långfredagen m.m.m.m.m.m…

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ingen räknesticka hade vi, men klossar, Hylands hörna kommer jag inte ihåg men däremot god morgon Sverige, som dom visade på lördagsmorgnarna, och givetvis dom gamla goda telefonkioskerna, vet inte ens om dom finns idag? Ja, jag kan hålla med dig, varför ska man ha så mycket spekatakel runt omkring, tyvärr så vänjer man sig vid både det ena och det andra, så till slut tror man sig inte klara sig utan, hm. Ha det gott!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-10-11 16:01)
  Aaaaaaaa, tänk att det finns de som inte minns Hylands Hörna!!! Nej, skämtar bara, men då missade du när Per Oscarsson strippade in på bara ”kalsingarna” – då var det livat!

 3. Helena Nilsson Springare

  Så sant som det är sagt.. För mycket teknik gör ju bara att människor glider mer och mer ifrån varandra ”på riktigt”
  Till och med när jag var mellanstadieunge så pratade man om vad man sett på tv under helgen och det var för det mesta samma saker 🙂
  Idag tycks de flesta bara ”umgås” via skärmar i olika storlekar. Småtrist!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.