Varför inte?

Jag som jobbar så mycket med 5S borde väl ha utomordentlig ordning hemma eller hur? Just nu är det snarare så att allt mitt jobb har gjort att jag hamnat på efterkälken med arbetet hemma. Jag har, som jag skrivit tidigare i min blogg, jobbat hårt och inte haft så mycket ork när jag kommit hem.

Nu har i alla fall vårsolen fått mig att börja ta tag i mina högar. Ett par grejor varje dag ska förpassas till antingen sopor, återvinning eller lämplig lagring. Jag började i går, söndag, och gick genom högen med barnkläder som jag tagit fram när jag fick de senaste tre barnbarnen.

Där låg en overall som jag köpte till  dottern när hon föddes, 1976. Jag minns hur lycklig jag var när jag köpte den och hur gullig hon var när hon låg i vagnen och lyste som en solstråle. När sonen kom så blev det inte så att jag klädde honom i den, det passade inte. Men allteftersom barnbarnen började dyka upp så har jag frågat modern om hon ville ta den. MEN INGEN HAR VELAT HA DEN. Varför det? Kan man inte ha kycklinggula kläder på en liten baby? Jag bara frågor.

Visst är den gullig? Nu skickar jag iväg den till någon hjälporganisation i alla fall så kanske den kan komma till nytta igen.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Hej, tank vad vi samlar pa oss, men ibland, tex vid flyttning, inser man
  att det finns mycke’ som kan sorters bort, och bra da att det finns
  stallen att lamna in pa.

 2. Birgitta J:n

  Jättegullig!!!
  Men jag inser nu att de kläder som vi tyckte var gulliga d-å – inte alls stämmer överens med modet nu.
  man tror inte att barnkläder har förändrats så mycket men det har dom!
  En jättesöt klänning fr början av 80-talet hade inte ”det” som jag tyckte den hade då!
  Så klart…vi blir äldre vi också…(svårt att tro va?) och kanske inte ser så klart förrän de yngre överbevisar oss!?
  Du (och jag…) är lyckliga i våra minnen och det finns ju foton att titta på…

 3. Helena Nilsson Springare

  Åhh… Jag som är född 74 kan bara säga: Vilken GRYMT cool overall. Den där typen av plagg i så där gott skick kan man ju få en bra slant för på tradera tror jag 🙂 Hade lille B varit alldeles ny så hade jag gärna tagit emot den 😀 Förresten så är allt som är retro supertrendigt nu ju. Den där blir nog snabbt såld om du lämnar in den på röda korset 🙂

 4. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-04-16 20:45)
  Milda makter va´glad jag blir över det du säger! Just i dag så tog jag med mig påsen med overallen för att lägga den i en insamlingsbox. Den ligger dock kvar i bilen för jag glömde slänga i den. 🙂 Någon borde bli glad över att få den i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.