Ropen skalla

I går kväll tittade jag på Mamma Mia och avslutade den virkade filten med mormorsrutor.

Milde tid vilket jobb bara att fästa alla lösa trådar från virkningen runtom rutorna! Har ni tänkt på vilken enorm mängd tid vi, oftast kvinnor, lägger på sådana saker; virka, sticka, brodera m.m, m.m. Hur många kvinnor är det inte som inte kan sitta framför TV:n utan att ha något att göra.

Tänk så många kvinnor som slitit tungt i sitt liv och nu njuter av sitt handarbete. "Om det inte vore för värken i axlar och händer." Så många som då fått rådet att "sluta handarbeta då så slipper du kanske en del av det onda." Handarbetet som är det som ger en del av lyckan i vardagen.

Så säger man inte till unga, aktiva idrottsutövande människor. "Sluta upp att spela fotboll så slipper du ont i knäna". Nej, då blir det massage, elastisk binda och smärtstillande så att de kan spela på lördag.

Usch ja, ibland är det skillnad på folk och folk. Bara därför så tog jag fram en socka jag fick av Livskamratens mamma för sisådär 30 år sedan. Jag har sparat en och hela tiden tänkt att försöka göra en likadan, för den är/var jätteskön. I går började jag, få se om jag kan få ihop den. Ropen skalla; handarbeta alla!

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Åh.. såna där.. tvsockor kallas de väl va? Hos min mormor finns det massor av sådana i olika storlekar och färger. Bara att dra på sig ett par som passar och mysa runt i! 🙂
  Hmm.. nu börjar jag längta till gällivare igen bara för det *skrattar* Hoppas allt är finemang med dig Anne-Marie 🙂

 2. Marja Granqvist

  Filten blev ju jättefin! Ja,visst är det härligt att skapa med händerna. Jag stickade och virkade mycket förut, men nu är det svårare med två artrostummar. Det senaste jag stickade var pulsvärmare med pärlor som jag trädde på garnet. Alla fick presenter, själv blev jag utan. Kram

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-04-26 20:41)
  Allt är bara bra, jag förstår vad du menar med känslan av TV-sockorna. Jag är så nöjd med att äntligen kommit mig för att prova sticka ett par. Blir de bra så garanterar jag att det blir fler!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Du är duktig och flitig du, själv fick jag bara lära mig att sticka spegelvänt och därför har ingen, efter skoltiden kunnat lära mig hur jag ska fortsätta, så sånt där har jag aldrig lagt ner min tid på, men det är säkert roligt när man kan det.

 5. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-27 17:04)
  Spegelvänt? precis som du skriver spegelvänt? Det är faktiskt kul att handarbeta, har börjat igen efter många års uppehåll. Det är väl mor-, farmodern i mig som spökar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.