Diktatorer och eländes elände

Det händer så mycket runtom i världen. Det har nog alltid hänt mycket, men det nya nu är ju att vi får se varje detalj. Varje blodig detalj, jamenvadå, det är vi väl vana vid från CIS och allt vad det heter. Djupdykningar ända längst in i ställen dit dagsljuset inte ska nå i normala fall.

Vad händer med oss när vi översköljs av alla hemskheter, varje enskild liten detalj i människors lidande runtom oss.

Räcker vår empati till för alla? Blir vi avtrubbade? Får vi svårare att skilja mellan vad som är verkligt och vad som är fejk? "Vadå, alla sparkar väl på sina motståndare och de brukar resa sig upp efteråt ändå, varför gör inte den här människan det då? Det kunde väl inte jag veta.., jag mena´väl inte att han skulle dö heller."

Nej, stänger ute allt elände, tittar på de senaste bilderna på de go´a barnbarnen, häller upp ett glas gott vin, lägger in en bild bara för att den är vacker, kopplar av.

 

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag har väldigt svårt för att ex. se filmer med våld och blod. Undviker dem. I verkligheten är det också svårt att ta in alla hemskheter. Jag vet inte hur man ska förhålla sig… kanske gör du bäst i att titta på bilder av barnbarnen… de ger i alla fall inga mardrömmar.
    Ha en vilosam helg! Kram

  2. Maja Larsson

    Ja, det är klart att de flesta människor blir avtrubbade. Man ser sig själv och sin närmsta omgivning små problem istället för att tänka på de extrema problem som finns runt om i världen. Det blir för jobbigt att ta in allt det andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.