Direktflyg till Kroatien…!

Oj, så trevligt, läste att man ska börja med direktflyg från Umeå till Kroatien i maj. Perfekt, vi brukar ofta fara bort i maj och fira Livskamratens födelsedag utomlands. Det skulle passa perfekt att få fira den i Kroatienj!

Vi har bara varit där en gång, 1983, och då existerade fortfarande Jugoslavien. Syrran med familj och jag med familj följdes åt genom hela Europa. Då hade vi inga mobiltelefoner utan vi hade kommunikationsradio med oss. Sådana fåniga samtal vi hade längs vägen;  "måste stanna, kissnödig, Roger and out". "Håll ut en stund, det kommer en liten by om några mil, Roger and out". "OK". Några minuter senare: "Nej, måste stanna omedelbart, Roger and out". "Vänta lite". "Nästa bensinmack, Roger and out, bråttom!". Den typen av samtal hade vi, mest för att det var kul med "walkie-talkien".

Det är skillnad nu; när vi bilade i Tyskland i december och inte hittade hotellet fast GPS:en envisades med att säga att vi var framme, vad gjorde vi då…Jag tog bara fram mobilen, gick in på hotellets internet-adress och kollade kartan. Vi blev inte klokare för det, jaha, men då var det bara att ringa till hotellet, numret stod ju på hemsidan, plocka fram den bästa tyskan och be om vägbeskrivning. Lätt som en plätt. Allt går att lösa med mobilen, nästan.

Men, jag började ju skriva om Kroatien. Vi trivdes jättebra där hela familen. Sonen, som då var fyra år, lovade sin mormor att han skulle skjutsa henne på sin motorcykel till Kroatien när han fyllde 18 år. Det gjorde han inte, men tanken var god i alla fall.

Tänk om man skulle börja leta ett boende och boka en tripp på några dagar……. kan bli något kanske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.