Lördag = vardag

Man måste ju försöka ta fatt i sitt liv igen och därför tog jag alltså fram den nyinköpta ångmaskinen igår kväll. Ja, vad man ska annars göra en lördagkväll?

Det tog en bra stund innan vi lyckades få ihop de rätta rören, men till slut kunde jag börja ånga en grön ryamatta (IKEAs Hampen) som använts ett tag och fått en fläck på ett ställe. Kan man tänka sig, det fungerade riktigt bra! Mattan blev fräschare och fläcken försvann (men då hade jag fått jobba ordentligt med den).

Kul, så jag hastade vidare till en vit bomullsmatta som fått diverse fotavtryck på sig och blivit ordentligt nedsmutsad på en del ställen. För säkerhets skull hällde jag ett fläckbort-tagarmedel på de grövsta fläckarna. Fläckarna löstes upp och bredde ut sig i omfång. Mattan blev mer och mer jämngrå. Jag började inse att jag borde förberett mig med fler trasor till "ångmaskinen". Hujedamig, vad jag kämpade.

Nu ligger den grå mattan i badkaret. Jag har försökt spola bort all den lösa smutsen och när den torkat till "småfuktig" ska jag ta upp den igen och göra ett nytt försök med maskinen.

Ja, så kan man också tillbringa en lördagkväll!

Inte nog med det, nu ska jag hämta in den jääääättestora persiska mattan som vi tagit hem från stugan, och se om den går att fräscha upp. Den är så stor och tung att jag måste be Livskamraten om hjälp. Då kommer söndag också att gå i rasande fart. Det gäller att roa sig (ironi).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.