Gör som kungen…

Vad har Kungen och jag gemensamt? Jo, vi vänder blad, eller åtminstone försöker vi vända blad. Han har säkert, liksom jag, kunnat konstatera att det är inget man gör med lätthet.

Jag försöker göra saker, håller på med mitt skräprensande, det tar visst aldrig slut, har bestämt mig för att gå på Stick-café på måndagar och simma på onsdagar eller torsdagar. Nu är det måndag och jag vill INTE gå på Stick-cafét. Hjärnan/förnuftet säger "du borde gå dit", men hela kroppen skriker; NEJ, jag vill sitta i mitt soffhörn i kväll. Jag kan ju sticka där också.

Men, försöker hjärnan vänligt, du mår ju bra av att träffa människor, att småprata lite. Nej, säger kroppen, jag kan inte gå bort, tänk om telefonen ringer…….

Jag vet att den inte ringer, men jag vill…..

Under tiden fortsätter jag att ångtvätta den stora mattan. Jag håller på med en sida och hoppas att det ska bli någon skillnad, men den är nog för nött. Men, skam den som ger sig. Kan jag inte vända blad ännu så kan jag åtminstone vända mattan.

 

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Förstår precis vad du menar !
    Så känner vi nog lite var ibland , särskilt i våran ålder . Men sen fortsätter mitt tänkande ofta i samma spår som till exempel : Men va sjutton ! Jag är ju myndig och gör som jag vill !! Och så kanske jag lägger mig och läser istället !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.