Får man vara glad över Windows?

Äntligen har vi kommit från Ubuntu, den programvara som fanns i datorn när Livskamraten köpte den. Det är säkert en bra programvara, men är man van vid Microsoft så är det svårt att lära om (ni vet, gamla hundar och sittande…..).

När jag hör Ubuntu så ser jag framför mig små pygméer med pilbågen hängande över bröstet, vackert bemålade med rödaktig lera, sittande runt den öppna elden framför hyddan. Kan det vara en av anledningarna till att jag aldrig kom överens med den programvaran? Mina förväntningar var lite annorlunda…..

Nu är jag så nöjd, nu känner jag igen mig i menyerna. Visserligen fnös sonen åt mig när han hörde att det var Windows XP, – den är tydligen gammal redan – men jag är nöjd. Nu kan jag ladda ned program och få dem att fungera. Som jag har längtat efter ett lättsamt bildhanteringsprogram!

Nu har vi köttbullar och kycklingspetten i frysen, idag ska Janssons göras och sedan är det bara skinkan som ska griljeras och revbenen som ska in i ugnen på söndag så finns det mesta färdigt att duka fram. I kväll ska jag rimma, åtminstone på några paket. Tänk att få ha 3 nya småttingar här på julafton, så fantastiskt underbart!

Jag pratade med min morbror igår, han är på andra sidan 80 nu men bor fortfarande kvar, ensam, i sitt föräldrahem. Han pratade om att han förstår hur stressigt jag har det så här i jul, men faktum är att det har jag inte. Märkligt nog så känner jag inga krav  inför julen. Det enda kravet är att jag vill ha fram alla mina tomtar, i år är de fler än någonsin för nu har jag tagit fram mamma och pappas tomtar också. Vitrinskåpet är överfullt så nu har jag faktiskt fått ställa en del tomtar i hallen också. Jag vill gärna ha dem någotsånär samlade.

Jag ser fram emot en skön dag och hoppas att ni också kan ta det lugnt och njuta av att ha en hel helg framför er, innan den stora dagen, julafton.

Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.