Regn?

Vad hände? Igår var det strålande sol, tropisk värme på eftermiddagen och underbar rosa solnedgång på kvällen. Allt talade för en vacker dag även idag, men nu regnar det. Men vad gör det, nu ska vi iväg och handla virke till en långbänk och en pergola samt lite färg till fönstren och jag räknar med att när vi kommer hem strålar solen igen. Denna sommar ska fönster målas och som vanligt när det gäller målning, det är jag som ska göra det. Känns det roligt? Njaaaaa, men tar man ett fönster i taget i lugn och ro så ska det nog gå bra. Som tur var så öppnas de inåt så jag är inte beroende av väderleken i alla fall. Nu lät jag väl positiv, det gäller att ta vara på det som är bra här i livet och när det gäller fönstermålning så är det extra viktigt 🙂

Det gick bra med allt vårt främmande i alla fall. Detta trots att det visade sig att en nytillkommen gäst visade sig vara allergisk mot…..mot i stort sett allt. Rött kött till exempel, så det var tur att vi hade en helsida gravad lax. Det blev lax på tunnbröd med romsås och det blev laxpudding på resterna så det klarade sig. På vägen hem från stugan berättade hon så att hon var allergisk mot mjölk, grädde och fil, för att inte tala om de flesta råa frukter, varav kiwi var värst. Där satt jag och tänkte på den ostglass jag gjort i ordning och som väntade i frysen tillsammans med kiwin som skulle skivas och läggas ovanpå. Jackpott! Jag hade lyckats göra en efterrätt med allt hon absolut inte tålde. Det var bara att hålla masken och stanna till vid Konsum och köpa en melon så löste det hela sig. Alla gillade melon och alla, utom hon då, älskade ostglassen. Det kan inte vara lätt att vara så allergisk och det är inte lätt att vara värdinna när man inte känner till allergierna i förväg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.