Där fick jag!

Som gammal hundägare har jag alltid hävdat att man aldrig ska gå fram till främmande hundar, hur snälla de än ser ut och att en hund som ligger på sin plats har rätt att få vara i lugn och ro där.  Inga glada små barn, eller kelsugna vuxna, ska då störa honom utan det är hans eget lilla område.

Det är regler som jag har levt efter så länge jag kan minnas ända till nu.

I ett par veckor har jag promenerat förbi en förtjusande chihuahua som instängd bakomimages
staketet på gården bjäbbat och bjäbbat varje gång jag gått förbi. Tomten där han befinner sig ligger
ovan gatuplanet så han är i brösthöjd jämfört med oss. Den låter så glad och studsar så glatt
varje gång vi passerar och vi säger förstås några kuttrande ljud varje gång vi passerar.

Så idag kunde jag inte motstå utan jag räckte fram handen och kelade med den glada hunden. Han krumbuktade sig
och åmade sig av lycka. Men

DÅ……

images (1)

förvandlades den glada hunden helt plötsligt till ett rasande odjur. Den blev helt vansinnig, högg sig fast i min vänstra hand så hårt att jag kände hur tänderna gick genom huden och blodet började rinna. Den hängde som en igel fast i min hand. Så förskräckt jag blev. Det gick inte att få den att släppa. För att få loss den fick jag smälla till den med mitt glasögonfodral som jag höll i andra handen.DSC_0047

Den stackars lilla hunden, det kändes inte bra. För mig var det bara att gå hem och skölja ur såret, desinficera det och sätta plåster på. Tro mig, jag kommer aldrig att frångå min egen regel någon mer gång.

Låt främmande hundar vara i fred hur snälla de än ser ut.

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ojoj, vilken tur att det ändå var en liten hund, om än, nog så elak… dom flesta hundar ser ju så snälla ut, så jag förstår om du blev narrad. Ha en fin lördag! //Kram

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Det var inte bra , det där med hunden ! Men annars har jag undrat vart du tog vägen helt plötsligt . ja , jag har varit rent orolig . Så orolig att jag frågade Bloggisen Marja om hon visste vad som hänt .
  Och som tur var hade hon varit lite mer uppmärksam beträffade papegojlämnadet , så hon kunde lugna mig … Välkommen hem , förresten !

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Så rart av dig att vara orolig! Men allt är bara bra. Vet inte om det känns skönt att komma hem…… trivdes bra borta också!

 3. Helena Nilsson Springare

  Fy vad läskigt.. nåt liknande hände när vi var i Bulgarien när min dotter var sex år.. Vi sa att hon absolut inte fick klappa hundarna som strök överallt, men tjaa.. en sexåring och det här med att INTE få.. *suck*

  Hon blev biten i näsan av alla ställen av en elak chihuahualiknande hund och efter det lärde hon sig tror jag 🙂 Och som tur va så bet den inte hål i skinnet!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.