Förvirring råder

Nu försöker jag gå väldigt strukturerat tillväga när det gäller släktforskningen. Just nu håller jag på och verifierar att de uppgifter jag har verkligen är sanna, dvs. det finns uppgifter i kyrkoböckerna som styrker uppgifterna.

Men så många människor det blir! Jag håller mig inte till en släktlinje utan jag följer alla allt eftersom de dyker upp. Men ibland kan det bli förvirring, speciellt när sonen heter samma som fadern som kommer från Anders Johansson som kommer från Johan Andersson som kommer från Anders Johansson som……..

För att råda bot på förvirringen så har jag gjort ett system i dag. En förteckning där varje generation fått en egen färg, rosa för mammas sida och blå för pappas sida (så konstigt, var fick jag de färgvalen från, hmmm?) samt naturligtvis romersk siffra för varje generation. Jag skriver även in vad jag har för ”bevis” för varje person; födelsebevis, vigselbevis, husförhör etc.

Nu har jag provat att lägga in uppgifterna för en linje på mammas sida och har kommit till Mormors farfars farfars morfars farfar och det verkar hålla. Nu är jag så less att jag vill spy…….. tänk om jag skulle ta bilen och fara och köpa lite godis och inte tänka en enda tanke på datorn eller släktforskning….. Ja, sagt och gjort.  Ha en trevlig kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.