Mina saker…… hjälp

Milde tid, jag hinner inte blogga! I mitt ”nya” liv som hemma-arbetande så upptäcker jag att tiden bara flyger förbi. Hur hann jag jobba överhuvudtaget? Jag har ju så fullt upp med allt det övriga i livet.

Igår var jag i alla fall på en jättetrevlig lunch med den nybildade gruppen ”Tanterna”. Det är ett antal tidigare arbetskamrater som beslutat att vi ska träffas varannan månad. Det känns så bra, det känns så roligt! En silverfärgad pärla på livets halsband.

Alla tankar kring de val vi kommer att behöva fatta; huset, stugan, leva utomlands, har gjort att jag satt i gång att kasta saker. Denna gång menar jag allvar! Nu ska det kastas.

Jag började med att ta fram lådan med mammas alla fotoböcker. Det är en tung låda och det blev en hel del tårar; bilderna från syrrans första cellgiftbehandling, småttingarna; både mina egna och barnbarnen, mormor…….. Högen med ”att kasta” blev försvinnande liten. Istället blev det högar av typen; scannas in, till A, till R, till systerdöttrarna, till andra släktingar etc. Det kommer att ta tid innan allt det är klart.
Jag har i alla fall bestämt att när det är färdigt ska hela familjen samlas och få sina album, jag har en massa små album (10,-lådan på Coop) som jag har samlat genom åren och nu använder jag dem till att sätta in korten i. Det blir trevligt att träffa alla igen!

Nästa sak jag tänker ta itu med är mina bokhyllor. Jag har 8 st Billy bokhyllor fulla med böcker. Nu vill jag rensa ut 2 stycken för att ta till stugan. Men vad gör man med böckerna? Kastar? Till Returmarknad? Loppis (ack att jag vore så företagsam)?
Lämna ett antal till dottern som hon får kasta efter att hon läst dem.

Så hemskt, jag har ju alltid samlat på böcker, ända sedan 70-talet. För ett antal år sedan kastade jag de ”stora” böckerna jag fått från bokklubbar, men att kasta min skönlitteratur….. hur gör man?

Några råd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.