Yrsel…..flimrar för ögonen…

Nu har jag börjat tömma en Billy bokhylla. Det vill säga, jag började med den första hyllan, men det var den svenska hyllan med många fina klassiker så där stängde jag bara igen dörrarna och började med den bredvid; A-hyllan.

DSC_0004

1Så långt hann jag med den hyllan. Sedan började det flimra för ögonen, jag såg stjärnor helt enkelt, och blev tvungen att ta en paus.

Nu har jag tagit en kopp kaffe och funderat lite. Jag kan inte förmå mig till att slänga böckerna! Det kanske vore bäst att vänta till våren. Då kan jag ställa upp ett stort bord under carporten, lägga upp böckerna, sätta dit en burk och erbjuda den som vill att ta en bok för 5 kronor.

Fram till dess kan jag erbjuda folk som jag känner att komma och ta de böcker de vill. Det skulle kännas bättre om jag vet att mina kära följeslagare får komma till ett ”nytt hem”.

Milda makter så tramsig man är! Men det är bara att acceptera. Visst måste det finnas människor som vill ha böcker?!

 

4 kommentarer

  1. Anna

    Jag har skänkt mängder av böcker som inte längre intresserar mig till Röda Korset, Myrorna och liknande välgörenhetsinrättningar. (Till exempel några av dem som du också packat ner i dina kartonger;)) Favoriten är Röda Korset på Mariedal, de brukar vara trevliga och det är bara att lämna det man vill skänka bort. Håller med dig, böcker kan man inte slänga bort – därför kan man ju skänka bort dem istället. Då fyller de något syfte i alla fall, när man tröttnat på att de samlar damm i bokhyllan.

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Du har så rätt. Jag låg vaken igår och funderade och kom fram till att jag ska gå genom böckerna igen och en del kan jag nog lämna bort, exv till Röda Korset, andra kan jag nog slänga i återvinningen och de övriga får ”mogna” i hyllan ett tag till.

  2. Helena Nilsson Springare

    Det konstiga är överhuvudtaget, ATT folk inte läser lika mycket som förr.
    En biblotekarie som kommit en gång varannan vecka till ett ställe där jag jobbade förra året berättade tex att ca 70 % FÄRRE föräldrar läser mindre för sina barn nu jämfört med för ca tjugo år sedan. Skrämmande och konstigt tycker jag!

    Jag menar… Vad GÖR folk som inte läser??!

    Jag älskar böcker. Böcker är värdesaker i mina ögon och jag har lärt alla mina barn att man får stöka och böka hur mycket man vill i sina rum, men böcker får man aldrig kasta på golvet!! Böcker ska man vara rädd om! Och jag förstår varför du känner som du gör.. Jag ger böcker som jag läst vidare till vänner eller så ger jag dem till röda korset 🙂

    Kram på dig!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Exakt, vad GÖR folk som inte läser? Den frågan har jag ställt mig själv under alla år. Inget svar har jag hittat heller….. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.