Inte regn igen

Nej, se det regnar, nej, se det regnar, det var väl roligt hurra!

Grått, blött, deprimerande. Igår hade vi Jocke ute hela dagen och han njuter verkligen av att sitta och kvittra med sina ”kusiner”, alla andra fåglar. Sedan allt trubbel med nya pinnar så har han tydligen övervunnit sina rädslor för nu travar han runt på alla pinnar i buren. Jätteroligt att se. Hans värld har blivit mycket större. Idag vankar han dock fram och tillbaka på sin pinne och tittar ut över det grå vattnet. Han verkar missnöjd  och ingen fågelsång hörs någonstans.

Livskamraten slog huvudet i spiraltrappan, riktigt ordentligt, så nu ligger han och vilar en stund från allt borrande och grävande i källaren.Själv målar jag; sovrumsdörren och toa-dörren. När jag håller på och stökar däruppe så började jag fundera på hur övervåningen ska snyggas upp. Där finns en liten hall, ett litet ”ska-bli-badrum” och sovrummet med klädkammare.

Jag tror att väggarna ska målas i samma färg i hall och sovrum. En heltäckande matta ska läggas in. En fondvägg bakom sängen, antingen i form av ett tyg eller en snygg tapet, borde bli fint. Vi måste kolla om sängen verkligen står på currylinjen, det sade slagrutemännen. De stod nere på gården och frågade slagrutan om sängen stod på currylinje (eller currykors) och det påstod slagrutan att den gjorde. Frågan är bara vad vi gör i så fall. Rummet är inte så stort att man kan flytta sängen. En lösning vore kanske att sätta två enkelbäddar längs vardera sidan med en byrå i mitten, men vill vi verkligen separera sängarna?

Ja, sådant kan man fundera över medan man målar.

regn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.