Trädgård

Livskamraten lade beslag på min trädgårdsspade idag, vilket ju gav mig en anledning att åka till trädgårdshandeln, för en spade måste man alltid ha tillgång till :-
Väl där tittade jag på Silverpäron för att skaffa en oliv-trädsliknande växt med gråsilvriga blad. Men de träden var för stora så jag köpte en salix-sort istället. Kommer inte ihåg namnet, men silverfärgade blad har den och den är ympad på ca 1,5 m höjd så det passar bra. Så nu är den planterad mitt i den enda rabatt som finns här i SpanskaVillan.

Dessutom har jag börjat fylla igen en rotvälta med fyllnadsmassa och jord. Hittills har jag stoppat ner en Finlands vita ros, Plena, tillsammans med lite marktäckare så den rotvältan ska snart vara ett minne blott.

finlands_vita_ros_2_0_0Vacker är den när den blommar och doftar gör den, men blomningen är över alldeles för snabbt

Nu har solen gått i moln och det har börjat blåsa igen. Rackarns vad less jag är både på blåst och regn. Inga små barnbarn har dykt upp heller. Månne de kommer nästa vecka? Jag längtar efter lite ”främmande”. Får väl bjuda hem några bybor om inga barnbarn dyker upp.

Ikväll blir det i alla fall att krypa ihop framför TVn, det är ju dags för ERNST. Sommarens höjdpunkt tillsammans med Barnaby när det gäller TV-program. Efter Ernst så har jag en oläst trädgårdstidning att gotta mig åt. Livet är gott! Sköt om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.