Dagen efter

Så nöjd jag var igår, nöjd med att jag klarat att kapa all trall och skruva den utan problem. I mina ögon var altanen klar förutom några små detaljer. Ack så fel jag hade! Idag har vi gjort sargen runtom trä-däcket och det tog tid. Så är det väl ofta med de små avslutande detaljerna.

Livskamraten gav mig i uppgift att göra ramen runt sargen kring rosen och det kändes jätteroligt att få göra den. Den skulle geras och det har jag aldrig gjort tidigare. Så efter att Livskamraten ställt in sågen på 45 grader så satte jag igång. Tog måtten, kontrollerade, gjorde en provsida som blev perfekt, gjorde en kopia, gjorde ett prov för kortsidan, blev perfekt, gjorde en kopia, kände mig som Martin Timell. Lade ut ramen och…………… hörnen var inte alls perfekta.

Vad????? Jag hade ju varit så noga…….

Efter diskussion kollade Livskamraten inställningen på sågen och där hittade vi problemet, den var lite felaktigt inställd. Inte mitt fel alltså men jag blev besviken, jag hade så gärna velat göra en perfekt gerad ram. Nu blir det i alla fall Livskamraten som får göra finjusteringarna.

Jag tycker om ordet ”gera”, men tydligen är det ett svårt ord för en del. Jag minns byggföretaget som skickade ut reklam om att de sålde ”gireringssågar”, så kan det bli.

Efter misslyckandet stack jag iväg och köpte några lavendelplantor som jag satt bredvid rosen så vi ska få lite väldoft när vi sitter och njuter på den nya altanen/bron.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.