Varannan dag

Igår var det underbart väder. Idag är det gråmulet och regnet hänger i luften. Vi har varit ute och shoppat. Jag fick nya tallrikar i födelsedagspresent och nu har jag varit och kompletterat med både djupa tallrikar, uppläggningsfat och nya glas minsann. När jag skulle sätta in uppläggningsfaten i överskåpet så gick det inte  De var för stora. Tydligen ska alla ha de moderna stora lådorna att sätta ned sådant porslin i. Så det blev till att röja undan i kastrullskåpet, finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Dessutom har jag förstås målat muren.
mms_img639611Självklart kan man inte låta bli att ställa två nya växter framför.  Det är ytterligare en Flammentanz och en clematis Madame Julia Correvon. Jag hade ju tänkt att sätta en honungsros där men Livskamraten tyckte inte om färgen. Nu skär sig egentligen de två växterna färgmässigt mot varandra, men det kan man väl inte bry sig om? Växter passar alltid ihop vilka färger de än har.

Nästa steg blir nu att gjuta en liten sockel längst ner på muren samt göra färdig rabatten.

Vindruvsrankan växer. För varje dag kan man se hur nya grenar slingrar sig fram och söker något att klamra sig fast vid. Vi måste nog fatta ett beslut om det ska bli en pergola som den får bilda tak över. Rankan är en Vindruva Vitis sp, Vindruva Lettiska Zilga som ger blå söta druvor. Vi fick två druvklasar förra sommaren och har väl inte räknat med någon större skörd men som den växer så kan det ju faktiskt bli något. Vi kanske måste börja beskära den efter konstens alla regler.

mms_img639571 mms_img639591

 

Vi har en katt som brukat sitta och fiska nere vid sjön. Den gör precis som björnarna gör när de fiskar, bara sveper till med tassen och fångar småfisk, hur skickligt som helst. Igår såg vi hur den satt vid vår lilla rabatt och stirrar ihärdigt på något. Hopkrupen var den, färdig till språng. Vi trodde naturligtvis att det var en liten mus den spanade på, men se det var det inte. Den spanade på vår lilla kanin/hare? Men eftersom bytet aldrig rörde på sig så gav den upp till slut. Vilken dramatik det kunde blivit om den gått till anfall….. Bredvid kaninen finns dessutom en fisk som Knutte gjort. Men katten kanske inte såg att det var en fisk, den står ju nämligen på huvudet med stjärten i vädret.

mms_img639551 mms_img639561

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ni har ju verkligen ett paradis i er villa, och vindruvor är inte alla förunnat att klara av 😀

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Det ska bli jättespännande att se om de mognar i sommar. Det behövs nog lite sol….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.