En värld i förändring

Morgonpromenaden avklarad. Vilken förmån att kunna gå ut och ta vara på solen så länge vi nu får ha den.

Idag införs gränskontroller och det känns helt OK tycker jag. Varför ska vi inte ha koll på vilka som tar sig in över gränserna? Med tanke på hur världen ser ut idag, terrorism och elände, så skadar det inte att ha koll. Man vet ju aldrig om några tränade terrorister passar på och passerar gränsen tillsammans med alla dessa som flyr från ett krig. Åtminstone de som finns registrerade på listan över misstänkta terrorister kanske kan stoppas. Vår värld är under förändring, det är tydligt.

Jag minns en bok som mamma och pappa hade och som jag tittade i när jag var liten. Det handlade om när kriget kommer och i den fanns en bild på soldater som genomsöker ett hus. Jag minns den skräck jag kände när jag såg bilden. Den rädsla jag kände inför att soldaterna skulle komma till vårt hus. En skräck som alldeles för många barn idag har upplevt / upplever i deras liv. Det vänder sig i magen när jag tänker på det.

Det blev också ett biobesök idag. Vi var fem personer i biosalongen och det är alldeles för lite. Gå och se ”Tjuvheder”. Det är en oerhört stark film som väcker många känslor till livs inombords. Tala om en parallell verklighet! Vi som klarat livet bättre ska verkligen vara tacksamma för det vi har.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.