Var tar tiden vägen?!

Ny vecka. Tittar i min telefonkalender. Nej, det är inte möjligt, min enda ”lediga” dag helt utan aktiviteter är idag, denna måndag! Jag har ägnat hela förmiddagen åt att dammsuga och dammtorka. Det kan behövas efter en pysselhelg som avslutades med picknick på vardagsrumsgolvet. Världens bästa småttingar hade gjort en överraskning och lagt ut filtar och packat en korg med både sockerkaka, pepparkakor och Tom&Jerry-kex. Det regnade ju så vi kunde inte gå ut och ha picknick.

Det började så bra med att vi allihopa satt stilla på filtarna och åt våra godsaker, men sedan satte sockerkicken in som de sade, och då flög det smulor lite här och var. Men nu är alla spår undanröjda och både limfläckar och färgpennor är tillbaka i skåpet.

Vad ska jag nu göra för att använda denna måndag på bästa sätt? Det måste bli en promenad för det är uppehåll och fint väder. Vidare kanske lite mer rensning på vinden kan vara på sin plats. Där finns fortfarande en hel del kvar som bara ligger och tar plats.

Livskamraten muttrar lite idag. Han hade tänkt att kapa några grenar på våra pilar, men det visade sig att ”någon” tydligen kapat sladden…….. ja, jag märkte ju att häcksaxen slutade fungera sist jag använde den, men………. Detta tillsammans med att jag lyckats förstöra min surfplatta genom att trycka in sladden till laddaren upp och ned vilket gjort att några små ”piggar” böjts samman och orsakat kortslutning, gör att hans muttranden innehåller en del ”precis som sin pappa”, ”allt ska lösas med våld”, ”går det inte, tryck bara lite extra hårt” och mer märkliga kommentarer av den arten.

Nu när han fixat sladden är det kanske bäst att gå ut och plocka några pluspoäng genom att dra undan riset efter hans kapande. Ja, det är nog säkrast det…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.