Alle man till pumpen

Aldrig får man vara riktigt glad…… suck! Nu skriker jag snart om någon säger ordet ”brunn” eller ”gräva” eller ”pump”. Vi firade i förväg igår (nåja, snapsen var god i alla fall). Någon dusch blev det inte för efter att ha sugit upp vatten en stund så lade pumpen av. Helt tvärt bara. Vi har fyllt med vatten för att ta bort eventuella luftfickor, men ingenting har hjälpt. Idag har vi hyrt en rejäl dränkbar pump som tar 400  l/minut så nu har vi pumpat ut ett antal gånger och haft glädjen att se hur snabbt det fylls på igen. Det känns i alla fall bra.

Livskamraten har stått därnere med höga stövlar och tagit upp sand och jag har hissat upp sandpåsarna med talja. En av påsarna hade ett litet hål i sig så Livskamraten fick sig en liten dusch, den stackar´n. Nu ska vi hålla på och pumpa ut idag och i kväll och hoppas att mycket av den lösa sanden och leran följer med upp. Sedan blir det till att gräva imorgon igen, suck, innan vi ger upp för denna gång.

Jag har läst på om den pump vi har idag (tack Internet) och den klarar bara av en pumphöjd på 7m så det blir till att köpa en ny pump till våren. Då får vi ha den gamla kopplad till sjövatten så kan man använda den till att vattna blommor med. Kanske göra en liten utomhusdusch också…… där fick jag en idé (ska inte berätta den ännu utan ruvar på den i hemlighet).

Mellan varven så röjer jag nere i källaren, bereder utrymme för såväl pumphus som ”reningshus”, dvs där reningsanläggningen för dusch- och tvättvatten ska renas innan det släpps vidare. Mycket skräp är det, gamla skåpar och stolar som jag nu krossar av hjärtats lust, spark och slag med den stora rörtången. Bitarna ska användas till att elda i gjutjärnspannan som finns därnere. Ibland är det skönt att avreagera sig på döda ting!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.