Jag vill sova

Härlig långpromenad idag. Vilken tur att det finns vänner som gärna går en runda. Det behövdes idag för gårdagsnatten var tung. Varför blir det ibland så att det bara inte går att sova? Man lägger sig i vettig tid, läser en liten stund, känner sig jättetrött och släcker lampan. Efter en stund börjar tankarna snurra från det ena till det andra. Efter en stund är man klarvaken och, oftast, så har man hamnat in på något litet tråkigt sidospår. Jag gör som jag lärt mig, packar ned de tråkiga tankarna, försöker tänka på något trevligt, men efter en stund så är samma tråkiga tankar tillbaka och man är som en gammal LP-skiva som hakat upp sig. Till slut är det bara att tända lampan och ta fram boken igen. Efter en stund är tröttheten tillbaka, man gör ett nytt försök och tillbaka i samma elände.

Oftast sover jag som en liten gris, eller i mitt fall, kanske man kan tänka sig en sugga modell större…….. men nu är jag inne på ett sådant här tråkigt sova dåligt-spår. Det är då man verkligen känner hur mycket värt en god sömn är. Som Livskamraten, han kan säga några ord och mitt i en mening så blir det tyst. Där ligger jag och väntar på att få höra fortsättningen, men så hör man den tunga andningen och va? han har somnat. Så ska det va´.

Så dagen har varit tung och på eftermiddagen så kände jag att jag måste få sova. – Väck mig om en timme, bad jag Livskamraten och sedan sov jag skönt på soffan. Två och en halv timme senare blir jag väckt av en yrvaken Livskamrat som somnat i fåtöljen. Nu blir det nog till att vara uppe halva natten för oss båda.

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag känner igen det där, har också perioder då jag har svårt att somna. Jag brukar stiga upp och sätta mig i soffan med ett korsord. Kanske dricka ett glas mjölk eller cashewdryck. Det är hopplöst, men det brukar bli bättre efter några nätter.
    Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.