Mr Grey eller Ove

Kall dag idag, -24. Jag hade planerat en långpromenad med en kompis, men om inte kylan avtar så tror jag att jag avstår. Idag är det ingen hämtning eller lämning på dagis eller skola så jag tror att jag ska dela upp dagen lite. Kanske förbereda deklaration för en äldre anhörig, samla ihop lite mer ”skräp” för ett besök på återvinningen på tisdag, sy färdigt skärmdelarna av de rosa tygerna och annat smått och gott.

Jag kanske till och med sätter mig med en bok. Förra julen köpte jag en bok i serien om Mr Grey till en nära vän. Hon gillade den och har sedan köpt även uppföljaren (uppföljarna). Vid något tillfälle pratade jag om att låna dem, men hon rodnade nästan och menade att de var nog lite för ”snuskiga”……. Tiden har gått och jag såg filmen Mr Grey på Viasat, tyckte inte att den var speciellt upprörande ur ett sexuellt perspektiv, men blev lite nyfiken på vad som låg bakom skapandet av en person med sådana svårigheter att våga släppa kontrollen och att visa känslor på ett ömt och riktigt sätt.

Alltså lånade jag de ytterligare 3 böckerna. I förrgår tog jag bok 2 och började läsa. Det visade sig sedan att jag tog fel och började på bok 3, så jag hade lite svårt att få berättelsen att hänga ihop. Men faktum är att efter 3 kapitel så lade jag bort boken och tog en deckare istället. Tacka vet jag en smaskig deckare istället för att läsa om sex sida upp och sida ned. Igår provade jag att fortsätta läsa för jag vill gärna komma igenom alla och kom igenom ytterligare några kapitel.

För det mesta brukar jag tycka att böcker är bättre än filmen, men faktum är att filmen var bättre. Böckerna brukar ge ett djup åt karaktärerna som inte är lika tydligt i filmen, men hittills i boken så har jag inte hittat någon karaktär överhuvudtaget. Jag funderar nästan på att gå direkt på sista boken där man tydligen får se händelserna ur Mr Greys synvinkel. Världsliga problem, men håller kylan i sig över hela dagen så kanske det blir några kapitel.

I kväll blir det bio, jag måste ju se vad herr Ove är för karaktär. Lassgård gör ju tydligen en fantastisk tolkning av boken. Ser fram emot det! Får göra en liten jämförelse sedan mellan Mr Grey och Ove. Önskar er en skön torsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.