Melodifestival – va då då?

Vi som tillverkat en dörr för att kunna stänga för ner mot källartrappan (och för att hålla svalorna ute). De två sista åren så har vi haft svalbon inne i gången mellan Salen och källaren så i förebyggande syfte byggde vi en stor tung dörr att sätta för ner mot källartrappan. Dörren är färdig, den ligger i trappan och vilar sig och nu har vi redan ett svalbo inne i gången. Då blir det till att luta en masonitskiva mot väggen lite senare så att bajset rinner nerför den……. istället för nerför väggen. Så går det när man drar ut på saker och ting istället för att göra dem färdiga på en gång. I fjol var det roligt att se svalungarna träna sin flygning utanför vårt fönster men bajset gör att man inte vill ha dem så nära inpå i alla fall.

Så nu har Melodifestivalen satt igång. Pseudokatastrofer har tydligen redan inträffat, någon har kommit ut ur garderoben, första efterfesten har avslutats, första två vinnarna har utsetts….. märks det att jag inte är intresserad? Musik gillar jag, men allt kringsnack och att det är tävlingar lördag efter lördag efter……. är helt värdelöst i mina ögon. Men jag vet att många människor följer programmet med stort intresse så då är det OK att det visas. Jag gör annat under tiden.

Idag regnade det. ”Min” tiggerska har ju åkt hem till  Rumänien, men andra har kommit istället. Så visst satt det en kvinna utanför affären även idag, knästående i regnet, ack ja. De hade inte hunnit grilla kycklingarna färdigt inne i affären så jag köpte färskt bröd och en färdig portion fläskfilé med stekt potatis till. Maten var varm och jag ville att hon skulle äta den som lunch, men naturligtvis ville hon ta ”hem” den. Jag undrar hur många som kommer att dela den portionen i kväll? Kostnad: lite mer än en chipspåse och mycket nyttigare för mitt kolesterol och vikt!

I kväll är det Home Free på TV. Det missar jag inte. Få se vilken familj som blir överraskad med att få huset som renoveras i detta program. Sådant tycker jag om; positiva överraskningar.

Känner mig lite splittrad idag; träffat barnbarn, varit på 60-årskalas, hälsat på äldre anhörig, springer hit och dit. Dags att varva ned, laga pizza med mycket champinjoner och bara vara – det låter väl bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.