Vårtecken?

Idag har Livskamraten tillbringat dagen i källaren. En sten finns kvar att spränga bort så nu har den laddats med snigeldynamit. Vad gör jag när jag blir ensam då? Jo, passar på att riva det flätade taket i ena halvan av köket, det som kommer att bli ett frukostrum/arbetsrum. I morse var taket flätat efter konstens alla regler (av Knutte, husets byggare).
20160223_095338Så såg det ut, flätat med sådana här små emballage som användes av Televerket en gång i världen.
20160223_095808Sådana små ark har flätats tillsammans till ett tak på drygt 10 kvm. Inte illa. Det kändes lite konstigt att börja riva ned detta mästerverk, jag tänkte på alla timmar som lagts ned, vilket bra sätt att återvinna emballage……. men faktum kvarstår, efter 60 år så har det blivit lite svårt att hålla taket fräscht, damm, sågspån och små kryp har bra utrymme att växa på i alla de små hålorna. Så nu är allt borta, gissa om det blev dammigt i köket, gissa om jag fick sågspån överallt och då menar jag överallt.
20160223_120943Nu ser taket ut så här, inte speciellt snyggt. Men vi har köpt färdiga skivor med pärlspont så nu ska taket förnyas. Hoppas att jag kan börja imorgon. Jag behöver någon slags stötta för att klara av att sätta upp skivorna själva och om inte Livskamraten tar sig tid att göra stöttorna så blir det ingen takuppsättning imorgon.

Jag tror att det blir bra och jag är så ivrig att börja med köket, jag vill lägga nytt golv, köpa skåparna, kakla………. ja, nu är det vår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.