Pin och puk

I morse hade min mobil laddat ur. Inga problem, det är ju bara att ladda upp och knappa in pin-koden. Koden har jag noterat i min android så det var bara att kolla där. Men då får jag beskedet; fel pin-kod. Provar att slå in den på nytt, men samma besked. Fel och nu har jag bara ett försök kvar. Det innebär att jag får vara utan telefon ett par dagar tills jag hittar igen puk-koden. Blä, så less jag blir på tekniken ibland.

Olika koder överallt, på biblioteket, på banken, på ancestry, på family search, på facebook …………. Otaliga gånger har jag fått fylla i ”glömt lösenord”, fått nytt lösenord, använt det en gång och sedan fått skaffa ett nytt. Måste hitta en struktur för mina koder. Detta ska förstås förvaras på ett säkert ställe som troligen kommer att kräva ett lösenord. Det lösenordet får jag väl notera på ett säkert ställe som i sin tur kräver ett lösenord. Det får förstås förvaras på ett säkert ställe som……….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.