Lite ditt, lite datt

Igår kväll såg jag slutet av TV-serien Home Free, de två sista paren som nu var i final och tävlade om Drömhuset med stort D. Jag gillar verkligen den idén där alla vinner. Alltså att det par som åker ut vinner huset de byggt. Igår kämpade de om detta Drömhus och det lustiga var alltså att de som vann huset egentligen var förlorarna eftersom det fanns ytterligare ett hus som ingen sett. Det, över 300 kvm stort, var det riktiga Drömhuset och det fick då gårdagens förlorare, för de blev ju vinnarna i hela TV-serien. Låter det omständligt? Inte alls när man följde serien. Där står det ”förlorande” paret och gråter och gratulerar ”vinnarna” för att därefter bli inskickade i bussen för att, som de tror, bli hemskickade. Istället blir de körda till detta enorma designerinredda hus. Kul idé tycker jag. Långt från Arga Snickar´n.

Idag for jag iväg till IKEA och tittade noga på alla köksskåp så nu har jag gjort en köksbudget för SpanskaVillan. Ny häll och ugn plus en ny arbetsskiva ska det bli, kanske en diskmaskin om pengarna räcker och ny matta på golvet. Beloppen per artikel är inte så farliga men man ska aldrig räkna ihop slutsumman, suck…..

Före…….

20160223_095338

Efter…

2016-02-28 08.25.02Lite tråkigare, mer färglöst men lugn bara; färgerna kommer i gardiner, i prylar och kanske, i golvet. Jag längtar så efter att få göra färdigt! Denna vecka ska jag se om jag får en av mina bästa promenadkompisar med mig in till stan och leta gardintyger. Oj, vad jag roar mig, idel nöjen, inget arbete, så det kan bli.

 

2 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Morgon, här börjar så smått väggar, upptill, och tak bli klart i
  vårat renoveringsobjekt, mycke återstår dock innan ”inflyttning”,
  bl.a. bestämma färg av bröstpanel, fönsterfoder och lister +
  en hel del annan inredning. Till panelen ska det gamla golvet
  återanvändas, så gott det går. Ja, mycke kvar, men nu kan
  man börja, i huvudet, möblera och känna hur det kommer att
  bli. Dessutom håller vi, ”gubbar”, på med att byta tak på
  ladugården, så det är full aktivitet, blir skönt när allt klart.
  Nu kan du ”njuta” av mera än ett IKEA. Var till ortens förra veckan,
  och kom hem med lite smått och gott. Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Men vad roligt, har ni ladugård? Vad ska det bli i den? Jag blir sugen att komma förbi och hälsa på….. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.