Spänning

Kaffestunden tillsammans med grannarna är över. Nu återstår att se om Livskamraten kan få i ordning ugnen så vi kan griljera skinkan till Långfredagsmiddagen. Vad gör vi annars? Tar oss en smörgås och en snaps kanske. Jag håller tummarna att han ska få igång den så vi får inviga vårt fina lilla kökshörn.

Långfredagarna har verkligen förändrats sedan vi var barn. Då var det verkligen en lång dag. Ingenting fick man göra, inget var öppet. Glömmer aldrig när en kär kusin och jag gjorde revolt mot tristessen. Så djärva vi var; vi både drack Pommac, spelade kort och…… svor ibland. Milde tid om någon vuxen hade hört och sett oss……

påsk

2 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Ja du de’ va’ tider det, väldigt farligt och spännande:-), tänk om det var
  lika oskyldiga nöjen nu, för det unga gardet. Hare vare någon hare runt
  knutarna hos er?

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Haren har lyst med sin frånvaro men räven, älgen och en lo har traskat över isen. Jag skickar ett mejl lite senare. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.