Ännu en mellandag OCH en toppendag

Så har denna dag snart passerat. Vad har hänt, vad har jag gjort, var tar tiden vägen? Jag hinner ingenting, gör ingenting utan är bara trött och längtar efter att gå och sova. Idag hade vi en vikarierande sjuksköterska hos oss, detta Ortopedhemrehab-team fungerar verkligen på ett bra sätt.Goda rapporteringar mellan varandra, följer upp allt man pratat om, lämnar dokumentation så att en virrig sate (dvs jag) kan titta igenom allt och hänga med i vad som händer eller ska hända.

Idag kom ännu en faktura från Västernorrlands landsting. Denna gång ville de ha 300,- för en korsett??????? Vadå för korsett???? Hade Livskamraten haft en korsett när han blev utskriven efter fyra dagar så hade han med stor sannolikhet sluppit den ryggoperation han nu fått göra i Umeå.

Nej, den fakturan ska inte betalas, vi har aldrig sett röken av en korsett i Sundsvall, Livskamraten gjorde aldrig något besök nere på Ortopedtekniska verkstaden i Sundsvall så de pengarna kan de glömma. Jag ringde direkt idag efter lunchtid, men då hade de tydligen gått hem. Blir till att ringa direkt i morgon.

Imorgon skulle vi också få besök av en kurator. Två anmälan ska nämligen skrivas; lex Maria? lex Sara? Vet ej vilken sort, men anmäla ska vi. Ilskan pyr inom mig, antagligen har den fått påspädning av den felaktiga fakturan. Jag känner klorna växa ut, röken börjar sväva ur näsborrarna (nej, jag röker inte), raggen reser sig på ryggen (hoppsan, kanske dags för en rakning), jag vill slåss (nja, inte riktigt min stil), jag vill gråta och skrika (var finns ett madrasserat, ljudisolerat rum jag kan få låna). Kom igen bara, här ska anmälas!

Det har också varit en toppendag, Livskamraten gick ut till brevlådan, jiiiippppiiiiiiii! För att fira har han fått en lättöl till middag, lite Bridgeblandning och lite senare blir det en liten efterrätt. Vad kan man lära sig av detta blandade svammel, jo

Ta varje tillfälle i akt för att fira vardagen!

blomma

4 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Härligt , Grandmother … Jag blir glad av att läsa om förbättringen av LK:s tillstånd .
    Och , jag säger bara : Anmäl !!
    Så där behöver det inte gå till …… Dom ska inte nonchalera människor hur som helst . Men , jag har börjat förstå att det nog tyvärr råder en åldersdiskriminering inom sjukvården .
    Kram till er båda !

  2. Marja Granqvist

    Skönt att läsa att ni har haft en positiv dag! Hoppas det kommer fler.
    Klart att ni ska anmäla. Det kanske för med sig lite omak, men det är värt det om inte annat så för er egen skull.
    Kramar! 🙂

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Anmäla måste man för de måste se över sina rutiner, inga andra ska behöva drabbas på samma sätt. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.